Snap

De gouden eet-en-smijt tips van een dreumes

De waardevolle gouden eet-en-smijt tips van en voor ondeugende baby's!

Ik zal jullie de gouden eetregel uitleggen, of eigenlijk meerdere!

Om te beginnen is het eten op papa’s of mama's bord áltijd lekkerder. Mama zegt dat het precies hetzelfde is als op mijn bord, maar dat zegt ze alleen maar zodat ik haar bord niet leeg eet. Gierig van mama he? Die wil gewoon niet met mij delen. (En maar klagen dat ze een buikje heeft tegen papa, geen wonder!) Terwijl ik alles met haar deel, en met de hond trouwens ook. Ik stop altijd mijn eten in haar mond, of neus, oor, of haren, net wat het dichtste bij is eigenlijk. Meer hey, delen is delen toch?

Daarnaast kan je met eten van alles doen. Vandaag aten we Nasi. Dit staat vooral fantastisch in je haar. Of op de muur, en het plafond eigenlijk ook wel. Op de grond is ook leuk hoor, maar dat resultaat kan ik nooit zo lang bewonderen, want dat wordt meestal meteen gestolen door de hond. Die wijkt geen moment van mijn zijde, echt mijn beste vriend. Zie je? Daar deel ik mijn eten ook al mee.

Ik krijg ook vaak zo'n kam bij het eten, maar mama noemt dat ding een vork. Wat zij wil. Ik kam er mijn haar mee of drum ermee op mijn bord met eten. En als ik met een beetje moeite eten op dat ding geplakt krijg, dan smijt ik het daarmee tegen de muur aan, want dan komt het veel verder. Echt, onthoudt deze tip goed, want ik raak er zelfs de gordijnen mee als ik mijn best doe. Mama noemt mij dan Lucasso. Klinkt best cool he?

Over gooien gesproken, je kan met alles eigenlijk wel gooien, vooral mama's telefoon. Ze komt dan altijd aangesneld met een heel hoog stemmetje. Zoiets als "neeeee nee nee nee Lucaaaaaaa, geef maar snel aan mama" Maakt het extra grappig! Oh, en als mama zegt, geef maar aan mama, dan moet je maken dat je weg komt! Pak wat je pakken kan, en kruip, loop, ren of rol de kamer door. Leuk spelletje, al denkt mama daar anders over. Eigenlijk probeer ik gewoon behulpzaam te zijn, want ik zie mama heel vaak voor de spiegel staan, knijpend in haar buik. Dan kijkt ze mijn kant op, en zegt, ja Luca, dit komt door jou! Nee mama, dat kwam door de groenteburgers en Franse Frietjes van de McDonald's! Maar, omdat mama er zo mee zit, en vindt dat dit mijn schuld is, dacht ik het ook weer goed te maken door haar wat beweging te geven. Win-win toch?

Laatst heb ik mama's telefoon door het traphekje heen naar beneden gegooid. PATS. Mama klonk niet zo vrolijk toen ik bed lag, en ze beneden kwam. Ik zag de volgende dag wel dat Bumba in 57 stukjes te zien was op mama's telefoon, dus misschien had ik hem niet van de trap moeten gooien. Maar hoe pak ik die telefoon dan af denk je dan? Mijn mama laat dat ding dus overal slingeren, heel gunstig voor mij. Al moet ik zeggen dat ze dat niet meer doet na het trap-incident. Maar gelukkig heeft mama ook een tablet waar je mee kan gooien!

Goed, ik dwaal weer af, terug naar het eten! Met deze briljante tips heb je dus nooit honger. Ik kom dankzij de gooi-en-smijt strategie dus nog overal Nasi tegen. In mijn haar, in mijn bak met speelgoed, onder de tafel. Mama is echt slecht in opruimen hoor, zelfs de hond maakt beter schoon!

7 jaar geleden

Hier nog een mama met een kapot beeldscherm door dochterlief.

7 jaar geleden

Erg leuk geschreven! En zo herkenbaar ook hier

7 jaar geleden

Heeeel herkenbaar!!! Hier ook eten in het haar en een telefoon in heeeel veel stukjes;( ik krijg ook extra beweging... Erg lief;) Erg leuk geschreven!!