Snap

De dagen na de operatie

De artsen bleven keer op keer van haar onder de indruk, van haar eigen wil maar ook hoe snel ze verbetering liet zien.

Zelf lag ik ondertussen opgenomen opgenomen op de kraamafdeling van het ziekenhuis. Ik ging wanneer ik maar wilde naar mijn dochter, 24 uur per dag mocht ik naar haar toe. De eerste nacht na de operatie was ik eigenwijs, ik kon in de nacht niet slapen en ben zelf naar mijn dochter gelopen. Ze lag toen 2 verdiepingen onder mij.

Toen ik daar kwam, ging het bijzonder goed met haar. De artsen waren keer op keer van haar onder de indruk hoe sterk ze is. Ze gaf heel erg duidelijk aan dat zelf kon ademhalen en de zuurstof kon al snel langzaam afgebouwd worden. Ze deed haar oogjes al een klein stukje open, ondanks alle medicatie die ze kreeg. De volgende ochtend werd er besloten dat de artsen geen meerwaarde zagen om haar te blijven beademen. Rond 11 uur ging se beademing eraf en kreeg ze alleen nog zuurstof toegediend via een 'snorretje'.

Die dag ging het heel erg goed met haar, ze liet duidelijk merken dat ze het wel alleen aan kon. In de loop van de dag leek ze veel meer krampen te krijgen maar we konden dat niet goed plaatsen. In de avond zat ik rustig met haar op mn schoot, we legde haar in bed en ik ging haar verschonen. Ineens zat er een kleine hoeveelheid ontlasting in haar luier. Dit bleek het 'fistel' te zijn dat zich had 'geopenbaard' vlak voor de baarmoedermond.

In de loop van de dagen knapte onze dochter echt ontzettend snel op, ze herstelde echt als een sneltrein. Binnen 5 dagen na de operatie werd ze al overgebracht naar de high care afdeling, in plaats van de intensive care. Ons kleine dametje gaf heel duidelijk aan dat ze last had van alle harde alarmen, op de kamer waar ze nog met 7 andere kindjes lag. Na de high care ging onze dochter binnen 2 dagen naar de kinderafdeling, ik kan me nog zo goed herrineren hoe heftig ik die grote stap vond. Van 24 uur per dag een verpleegkundige bij je kindje op de kamer naar een intercom.

De stap was zo ontzettend heftig voor mij, ik twijfelde niet aan de zorg. Ik kon het gewoon niet aan om mn kleine meisje achter te laten in haar eentje op een kamer. In de tijd dat mijn dochtertje zo snel hersteld was, ging ik na 3 dagen opname op de kraamafdeling naar het Ronald mcdonald. Ik mocht van mijn verloskundige niet bij onze dochter slapen omdat ik net was bevallen. Haar alleen op de kamer laten slapen was ook geen optie voor mij, uiteindelijk is mijn moeder in de avond naar het ziekenhuis gekomen. Zij heeft 3 dagen bij onze dochter geslapen voor mij.

7 jaar geleden

Ik zou er ook sowieso bij blijven!!!