Snap

De beschikking, omgangsweekenden. Een anstige J.

Het was 1 december, de dag van de beschikking. Ik keek elke seconde op mijn telefoon... Dit wordt een lange dag..

1 December, de dag van de beschikking. Ik wist dat er niks spannends in de beschikking zou staan. Ik vreesde alleen voor de omgangsregeling. 

Tegen het einde van de dag kreeg ik een e-mail van mijn advocaat met als bijlage de beschikking. Ik was aan het werk en twijfelde of ik de beschikking nu moest lezen of wanneer ik thuis was. Ik besloot om het nu al te lezen. Ik bladerde er heel snel door heen en stopte bij de beslissing van de rechter. De omgangsregeling; om de 14 dagen een weekend. Geen vakanties, geen feestdagen, geen vaderdag en geen omgang op de verjaardag van mijn ex-man. Wat een opluchting was dat voor mij. Vanaf nu was ik een gescheiden with no regrets!

De weekendregeling ging al het weekend na de beschikking in. Ook moest mijn ex-man mij een bedrag betalen voor de overbedeling van de inboedel. Ik stuurde hem een e-mail dat ik dat het bedrag per omgaande van hem wilde ontvangen. Ook had de rechter bepaald dat mijn ex-man de executie bij de deurwaarder moest opschorten, dit had hij nog niet gedaan. De deurwaarder was in de tussentijd al een aantal keren aan de deur geweest. De dwangsommen tegen mij waren van tafel geveegd. Kortom de beschikking kwam in de plaats van het vonnis in het kort geding. 

Ik was blij met de beschikking, maar ergens ook bang voor een hoger beroep die mijn ex-man binnen drie maanden kon indienen.

Eerste omgangsweekend naderde. Ik bereidde J. voor op het weekend...