Snap

De 7 leukste vakanties met je baby

Op vakantie gaan met je baby is heerlijk! Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Natuurlijk heb je rekening te houden met slaapjes en eettijden, maar verder hoeft op reis gaan met je kindje geen beperking te zijn voor een hele fijne, rustgevende vakantie. We geven je wat tips voor een leuke vakantie met je jonge gezin.

1. Met je baby op vakantie in eigen land

In ons eigen land zijn er legio mogelijkheden om met jullie kleintje(s) op vakantie te gaan. Heeft jullie baby nog een ouder broertje of zusje? Geen enkel probleem.

Met een jonge baby is het comfort van een bungalow of luxe stacaravan natuurlijk heerlijk. Wat dacht je van een echte Nijntje stacaravan van Keycamp in het vakantiepark van Duinrell? Ideaal voor baby, peuters en hun ouders. Er is een complete babykamer en ook een box, kinderstoel en flessenwarmer ontbreken niet. Je peuter kijkt werkelijk zijn oogjes uit. Nijntje speelgoed, dvd's en zijn eigen speelhuisje. Er zijn overigens ook 2 parken met Nijntje Stacaravans in Frankrijk.

Bij Landal heb je sinds kort heuse Lief! bungalows. Vrijstaand en volledig ingericht met Lief!-spulletjes. Ook voor de baby is alles bij de hand. Reken maar dat de kinderen hier lief zullen zijn!

Ook bij andere bungalowparken zijn er trouwens vaak speciale kinderbungalows te huur, waardoor je alles bij de hand hebt voor een prettige vakantie met je gezin.

2. Met een baby naar de camping

Krijg jij bij het idee van een camping al gruwelijke visioenen van een huilende baby in een krap, benauwd tentje? Helemaal niet nodig. Er zijn heel veel leuke campings voor kleine kinderen. Zo heb je naast het comfort van thuis ook de gezelligheid van een camping. Vooral een aanrader als jullie ook nog oudere kinderen hebben. Zo kunnen de oudere kinderen lekker buitenspelen rondom de caravan of zich vermaken in de Miniclub.

Er zijn zelfs speciale campings die extra rekening houden met hun allerkleinste gasten. Zoals Petit Paradis en Canvas Holidays.

Mocht je opzien tegen de autoreis met je baby, maak je dan niet teveel zorgen. Zo`n kleintje slaapt nog veel en bovendien zijn er veel mogelijkheden om je baby onderweg te voeden.

3. Luxe hotelvakantie met een baby

Durf jij een vliegreis met je baby aan en vind je dat je na de komst van de kleine wel wat luxe hebt verdiend? Tegenwoordig is het aanbod van kindvriendelijke, luxe hotels met de 'all inn formule' erg groot.

Zoals Kidsworldclub, waarbij ze denken aan de kleintjes. Speciaal voor baby`s en dreumesen van 0 tot en met 2 jaar heb je Babyworld. Je kunt hier alles voor je kleintje lenen: van een buggy tot een flessenwarmer en van een luieremmer tot een aankleedkussen. Ook Club Med heeft speciale faciliteiten voor baby`s en jonge kinderen, zodat jullie bij aankomst op de plaats van bestemming meteen in de relaxmodus kunnen.

Even samen zorgeloos genieten van het mooie weer, het lekkere eten en elkaar. Vergeet de zonnebrandcrème met de hoogste factor voor de baby niet!

4. Op wintersportvakantie met een baby

Een wintersportvakantie met baby is mogelijk. Je kunt niet met je baby skiën, dus je hebt wel een oppas voor de kleine nodig. Het is natuurlijk het prettigst als je dit samen met bekenden kunt regelen. Als je samen met vrienden gaat die ook kinderen hebben, kunnen jullie de opvang afwisselen. Of neem opa en oma mee. Dat is erg gezellig en handig...

Gaan jullie liever zonder anderen? Kies dan een wintersportgebied met speciale faciliteiten voor baby`s en kinderen, waarbij je een oppas kunt regelen in jullie accommodatie.

Voordat je enthousiast wegskiet nog even dit: het bergklimaat is heel anders dan ons klimaat. Neem je baby alleen mee naar gebieden die niet hoger liggen dan 2000 meter. Denk ook aan een heerlijk warm skipakje en voldoende bescherming voor de oogjes.

5. Op vakantie naar de bergen met een baby

Met een baby kun je zelfs bergwandelingen maken tijdens je vakantie. Je moet daar wel wat maatregelen voor treffen. Ten eerste is een stevige draagzak om je baby te vervoeren noodzakelijk. Daarnaast is extra drinken, goede zonbescherming, een warm pakje, een mutsje of petje op het hoofdje en berscherming voor de oogjes tegen de zon ook echt nodig.

Bij een wandelvakantie geldt eigenlijk hetzelfde als bij een wintersportvakantie: neem je baby niet mee naar gebieden hoger dan 2000 meter. Hoger kan alleen als je de hoogte langzaam opbouwt. De baby moet dan sowieso al enkele dagen op meer dan 1000 meter hoogte geacclimatiseerd zijn.

6. Een verre reis maken met een baby

Zijn jullie avontuurlijk ingesteld en ondernemen jullie graag een verre reis? Dat kan met een baby nog vrij makkelijk.

Probeer bij het kiezen van de bestemming malariagebieden en gebieden met extreme temperaturen te vermijden. Bedenk goed wat jullie wensen zijn. Gaan jullie voor een primitieve reis met de baby in de draagzak of maken jullie een rondreis door Amerika met een luxe camper?

Een baby meenemen in het vliegtuig is zelfs eenvoudiger dan een peuter of kleuter met een hele eigen wil. Bij lange vliegreizen zijn er mogelijkheden om je baby extra lekker te laten slapen in een basket. Geef dit aan bij het boeken van je ticket, zodat die plek voor je kan worden gereserveerd.

7. Thuis vakantie vieren met een baby

Ook thuis kan je met een baby heerlijk vakantie vieren. Met een dagje strand of een heerlijke wandeling inclusief picknick in het park. Laat het huishouden eens een paar dagen liggen en denk alleen maar aan je baby, je partner en niet te vergeten: jezelf. Een fijne vakantie!

Geschreven door mama Nienke

Zijn jullie al op vakantie geweest met de baby en hebben jullie leuke tips? Reageer ook!

10 jaar geleden

Nog een tip voor een hotelvakantie: wij kijken zelf naar een familiekamer (heb je een zitgedeelte en een aparte slaapkamer). Zodat je elkaar niet hoeft zitten aankijken als de baby slaapt ;-)

10 jaar geleden

Vandaag onze eerste baby vakantie geboekt!! Het word kamperen in Limburg met de tent! Dan is onze kleine meid 7 maanden. Heb er super veel zin in :) leuke uitdaging !!