Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Dag 7: De laatste dag

Helaas komt aan alles een eind

De laatste dag alweer! Sjonge, wat is dat hard gegaan, zeg! Er zijn eigenlijk nog heel veel dingen die we hadden willen doen maar, in ons vakantietempo, niet aan toe zijn gekomen. Zo’n laatste dag ben ik altijd een beetje onrustig. Ik kan eigenlijk niet echt meer genieten; we moeten toch weg dus laat me dan nu maar gaan! Maar toch nog even uit het hoofd want dat is natuurlijk zonde.

Die ochtend hadden we weer lekker een ontbijt op bed. We zijn nog even naar het zwembad gegaan. Suze vindt dat poedelen in het water echt heerlijk! Ze heeft het hier echt heel erg leuk gehad. Als we met z’n drieën op vakantie zijn, merk ik altijd dat ze wat groeisprongen maakt. Dat is heerlijk om te zien. Ze kwebbelt de oren van ons hoofd en paradeert in haar bikini rond . Op zich ook heel fijn; we hebben de eerste stappen gezet richting zindelijkheid, deze vakantie!Tennis

Die middag zijn wij tijdens het slaapje van Suze nog wat laatste filmpjes gaan opnemen (met babyfoon) en Bart is einde dag gaan tennissen. Bart gaf bij het sporthuis aan dat ‘ie graag wilde tennissen. Ze pleegden een belletje en toen kwam er iemand om met hem te spelen. Toch eigenlijk ook wel bizar als je hier over nadenkt. Komt toch iemand voor je “opdraven”. Nou, hij heeft nog even lekker tegen die ballen kunnen rammen!

Het was tijd voor ons “laatste avondmaal” en daarna vroeg naar bed want we moesten NL tijd 02.00 uur s’nachts op. In bed hebben we nog even zitten napraten over de vakantie;
Club Med La Plantation D’Albion te Mauritius is een prachtige plek om met je partner en/of gezin vakantie te vieren. Eigenlijk heb ik nog niet eerder zo’n luxe vakantie meegemaakt waarin aan alles is gedacht. De sport- en ontspanningsmogelijkheden zijn oneindig! Het eten en de service is goed. Er wordt veel voor gasten en minigasten georganiseerd. Het klinkt cliché maar het zijn de kleine dingen die het bijzonder maken; chocolaatje op je kussen, een fotograaf die op bijzondere momenten foto’s maakt, de persoonlijke behandeling, de lifeguard, de GO die even op je kindje let terwijl jij en je partner een dansje wagen, de luieremmer + verschoonkussen, de laagdrempeligheid voor sportiviteit en ontspanning en de natuur!Een dresscode

Het is natuurlijk wel een type vakantie die je moet liggen. De Club Med organisatie nodigt je continu uit om overal bij te zijn en je kunt je hierdoor wat opgejaagd voelen. Iedere avond is er een dresscode; in het plaatselijke winkeltje kun je deze kleding kopen. Zelf vond ik dit onzin en heb hier dan ook niet aan mee gedaan. Wij hebben ervaren dat we meer dan normaal (op vakantie) op de tijd leefde. Er gebeurt veel op gezette tijden (o.a. de eetmomenten) en als je hierbij wilt zijn moet je de tijd in de gaten houden. Natuurlijk kwam dit mede, omdat wij naast vakantie vieren ook een ander doel hadden; goed beeld geven van een gezinsvakantie in dit “Clubdorp”. Je wilt overal bij zijn om een goed oordeel en beeldmateriaal te hebben.

De opvang en organisatie voor kinderen is echt ideaal! Dit is volgens mij dan ook echt wel uniek. Het is echt super goed geregeld en je kunt je kind met een gerust gevoel achterlaten. Als ik naar onze situatie kijk denk ik dat Suze net nog te klein is om er optimaal van te kunnen genieten. Het was op sommige momenten heel spannend voor haar maar de meeste momenten heeft ze echt wel genoten! Het is onvergetelijk hoe wij haar op dat podium hebben zien dansen en springen. Daarnaast hebben wij ook wel erg genoten van de kinderloze uurtjes. Je komt gewoon even aan elkaar toe.Vakantiegevoel

Zoals ik al eerder omschreef hebben wij hier eigenlijk te kort gezeten. Op dag vijf zeiden wij pas tegen elkaar dat we een heus vakantiegevoel hadden. Op dag 6 was ik alweer bezig met de terugreis omdat deze behoorlijk pittig is, vooral met jonge kinderen. Je moet hier toch wel minimaal twee weken zitten, ook om ruim de tijd te hebben om van alle faciliteiten gebruik te maken.

Zouden wij dit weer doen? Ja, maar wel als mijn kinderen wat ouder zijn. Dan zou ik ook wat meer mijn eigen plan trekken en ik zou voor een locatie kiezen dichter bij huis, al is het ook juist de locatie die deze vakantie zo bijzonder maakte! Al met al hebben wij een hele gave reis gehad met heel veel onvergetelijke momenten.

10 jaar geleden

Lieverd, wat ziet je blog er geweldig uit. Moet je eerlijk zeggen dat het de eerste keer is dat ik er een zie......, maar toch!! Errug leuk om te lezen!! En hier en daar een (kleine) kritische noot maakt het reeel. Ik ben alleen maar 1 video tegengekomen?? Heb ik iets fout gedaan? Je had er toch veel meer?? Of zijn die de censuur niet doorgekomen............ ;) Lieverd, mijn complimenten!! Dikke zoen!