Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Dag 4: Een wandeling in de bloementuinBloementuin

Petit Club Med had vanmorgen een wandeling in de bloementuin georganiseerd. Ouders waren ook uitgenodigd. De bloementuin is net buiten het resort in een volledig afgeschermd gebied. Omdat het gisterenavond niet helemaal goed ging met het wegbrengen van Suze, besloot ik even mee te gaan. Ik heb een tijdje met één van de GO’s gepraat en ze stelde me erg gerust. Het was even slikken als (zwangere) moeder maar ik ben toch weggelopen.


Kopje koffie

We zijn samen even lekker een kopje koffie gaan drinken in de hoofd bar. Die kinderloze uurtjes zijn wel heel fijn, hoor. Ongemerkt ben je zoveel met je kinderen bezig (zelfs met één). Op een vakantie is dit natuurlijk niet anders maar bij Club Med wel. Het weer is tot nu toe erg prettig. Het zonnetje en de wolken wisselen elkaar mooi af. Het is nu nog regentijd maar die regen valt mij alles mee.

Toen ik nog geen kinderen had, wilde ik geen zonnestraal missen en kon ik, bij wijze van spreken, al balen van een paar bewolkte uurtjes. Momenteel mag ik niet in de felle zon en met kinderen verandert dit sowieso allemaal. Daarnaast zit je hier heel dichtbij de evenaar dus zelfs als je erg “gemotiveerd” bent moet je goed uitkijken.


Tijd voor massage

Tijd voor onze massage…! Ik heb gekozen voor een gezichts- en lichaamsbehandeling. Bij het reserveren moesten we allerlei vragen beantwoorden van medische - maar ook van persoonlijke aard als; vind je het bezwaarlijk als ze een klein gedeelte van de borst aanraken, bilpartij. Hou je van zacht, medium, hard. Zijn er gevoelige plekken, etc. Dit is goed! Niet overal word je zo uitvoerig bevraagd met als gevolg dat je ongemakkelijk op de tafel ligt en niet durft te zeggen dat iets niet prettig is.

Vanaf het moment dat je binnenkomt word je in de watten gelegd. Ik begon met een drankje en een verkoelende doek. Vervolgens werd ik meegenomen. Ook als zwangere vrouw kun je je heerlijk laten verwennen, tot één van de laatste weken van de zwangerschap zelfs. Tsja, en wat moet ik erover zeggen? Het was een feestje! Ik kwam er volledig "Zen" uit. Natuurlijk moest ik na afloop even... heel even bij het 'Zen' zwembad gaan liggen en jawel de slaap overviel mij. Volledig uitgerust en natuurlijk prachtig;-) werd ik wakker.

Bart had Suze intussen opgehaald van de Petit Club en ze lag heerlijk in het appartement te slapen. Een heerlijk dagje zo. Voor Bart was het trouwens ook erg prettig. Die ging eerst de Hammam/ stoombad in om wat te ontspannen en daarna werd hij opgehaald voor zijn Hot oil massage.


Discofeest

Nu ik dit zo opschrijf hadden we na deze massage pas echt de rust gevonden, die bij een vakantie hoort. Tip; laat je na aankomst snel masseren. Het ritme hebben we vandaag wat aangepast; om half vijf werd Suze wakker van haar middagslaap en zo trok ze het avond programma veel beter. s’Avonds hebben we natuurlijk weer ons buikje rond gegeten om vervolgens even naar de main bar te gaan. Hier was een discofeest aan de gang.

Onze dansmarieke kon weer niet stoppen. Ze heeft denk ik een uur non stop met iedereen gedanst, haha! Wat een grap! Het viel ons echt op dat de GO's erg gericht zijn op de kinderen. Ook tijdens zo'n avond nemen ze even de zorg op zich zodat jij en je partner zich even op elkaar kunnen focussen.