Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Dag 3: Theater Club Med

Chocolade op je kussen

Wat is de schoonmaak grondig, zeg! 2 maal per dag. We hebben één van de dames vandaag aan het werk gezien. Terug van het ontbijt was ze nog bezig. s ’Morgens de grote schoonmaak en einde dag een “final check”. De rommel die je overdag evt. maakt is dan weer helemaal aan kant en er ligt dan zelfs iedere avond weer een chocolaatje o.i.d. op je kussen.
Na het ontbijt zijn we weer lekker gaan zwemmen. Wederom heb ik gedeeltelijk meegedaan aan de water airobic les.

Tijdverschil

Vandaag kwamen we erachter dat we ons ritme ietwat moeten aanpassen. Tot nu toe hebben we het ritme aangehouden dat we in NL ook hebben maar dit werkt niet omdat we dan continu achter de feiten aanlopen. Dit heeft enerzijds te maken met het ritme hier, maar ook met het tijdsverschil van 3 uur. Hierdoor zijn we al een aantal keer te laat geweest voor de lunch en te vroeg voor het diner.
Het ritme hier is namelijk als volgt: ontbijt – van 08.00 – 10.00 uur, lunch van 12.00 – 14.00 uur en diner van 19.15 – 21.30 uur (restaurant La Distillerie). De Petit Club Med van 09.00 – 16.30 uur (dagprogramma) of/en van 19.45 – 21.30 uur (avondprogramma). In NL slaap Suze om 20.00 uur vaak al. Verder is er tussendoor en in de avond ook van alles georganiseerd.

Spa

Vanaf morgen gaan we Suze d’r middagslaapje rekken tot na de lunch, zodat ze de avond goed kan “doorhalen” en alle leuke dingen die s ’avonds georganiseerd zijn voor kinderen kan meemaken.
In de middag zijn we naar de Spa gelopen om een massage te reserveren. Morgenochtend worden Bart en ik onder handen genomen terwijl Suze op de Petit Club zit, ideaal! In NL laat ik me ook met enige regelmaat masseren en vanaf het moment dat ik begreep dat er in dit Clubdorp een Spa is verheug ik me hier al op.

Theater Club Med

Die avond was de kinderclub in het restaurant aan het eten met de kinderen en wij dachten haar wel even bij de groep kinderen te kunnen “droppen”. Wij gingen een paar tafeltjes verder zitten eten maar ze had het in de gaten en pikte het niet; ze zette het op een schreeuwen. Suze is 2,5 jaar en kan sinds kort goed aangeven wat ze wel en niet wilt. Zoals beschreven spreken alle GO.’s en kinderen frans of engels dus het maken van contact/aansluiting vinden is toch wat moeizamer maargoed morgen proberen we gewoon het weer een paar uurtjes.

Na het diner liepen we langs het theater waar alle kinderen van “Petit Club Med” een voorstelling gaven. Het schijnt dat ze de hele dag geoefend hadden om deze show te geven die avond, ook de allerkleinste! Jammer dat Suze geen onderdeel zou zijn van deze geweldige voorstelling. Maar we hoefden niet lang te “balen” want zodra onze dochter muziek hoort maakt ze haar eigen feestje. Terwijl alle kindjes hun optreden gaven, deed Suze meerdere pogingen het podium op te klimmen en ertussen te staan! Haar laatste poging slaagde; ze mocht meedoen aan het slotliedje.