Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Dag 2:"Zen" en Zandkastelen bouwen


Het "Zen" gedeelte

Na een nacht van +- 12 uur werd ik wakker van alle exotisch vogels.... Dat is nog eens een fijne manier om wakker te worden! Je zit gewoon midden in de natuur. We werden wat laat wakker ;-) maar ook voor een laat ontbijt konden we gewoon terecht. Het restaurant La Phare waar we de dag ervoor hadden geluncht kun je tot 11.15 uur ontbijten, dat is pas vakantie. Een kind van 2,5 jaar is best luidruchtig. Wat wij toen nog niet wisten is dat restaurant La Phare in het “Zen” gedeelte ligt. Ok, dit heeft even een inleiding nodig; La Plantaion D’Albion bestaat uit twee delen, namelijk het “Zen” gedeelte en het gewone gedeelte. In het Zen gedeelte heb je accommodatie (appartementen, huizen en kamers), een zwembad, bar, restaurant, fitness, strand en een spa. Het is niet aan te raden je kinderen naar dit gedeelte mee te nemen, tenzij ze heel rustig kunnen zijn. De mensen die hier komen zijn echt op zoek naar rust. Wij werden dan ook een paar keer verontwaardigd aangekeken. Later viel dit kwartje pas, oeps!

 

Watersportgebied

Na het ontbijt gingen we naar het “gewone” gedeelte. Dit gedeelte bestaat uit; receptie, winkeltje, excursiewinkel, accommodaties, zwembad, bar, theater, restaurant, sportterrein, strand met watersportgebied en de Petit Club Med. Er was een water-airobic les bezig. Met mijn bolle buik ben ik hier tussen gaan staan; ik deed mee waar het kon. Ook Suze was verrukt; er stonden allerlei kindjes in het ondiepe gedeelte mee te doen met de oefeningen op muziek. Suze is een echte danskoningin dus ook zij deed lekker mee. Toen de buikspieroefeningen begonnen ben ik baantjes gaan trekken. Het zwembad is echt heel breed dus je kunt een behoorlijk baantje trekken.

 

Petitclub

Toen Suze moe werd gingen we terug richting onze kamer. Even slapen en daarna wilden we haar even naar de Petitclub brengen. Van 15.00 – 17.30 uur, niet te lang, dan kunnen we even kijken hoe dat gaat. Het voelt wat ongemakkelijk om haar tijdens de vakantie weg te brengen, zij heeft ook vakantie en recht op haar papa en mama, 24/7? Toch heb ik zo'n donkerbruin vermoeden dat het voor alle partijen wel prettig is. Voor ons ook wel even lekker om de boel te verkennen Het is hier namelijk zo groot en de mogelijkheden zijn enorm! Wat willen we absoluut doen deze week? Mijn oog is gevallen op een excursie met de boot.... Ook wil ik heeeeeeel graag naar de Spa! Bart wilt graag nog golfen en tennissen. Wat is het hier toch een verwennerij!

s ’Middags toen we Suze gedropt hadden, gingen wij dus alles verkennen. Het wordt een clubdorp genoemd en als je kijkt naar de grootte van het terrein en de dingen die je er allemaal hebt snap ik dit. Ik denk dat een week te kort is om alles te doen! We hebben een wandeling gemaakt door het hele dorp. Zo zijn we langs de spa gelopen, het sporthuis, de fitness en samen wat gaan drinken in het “Zen” gedeelte. Bart en ik zijn verschillende keren op de Nederlandse Antillen geweest maar Mauritius met z’n prachtige flora en fauna overtreft dit absoluut. De natuur is echt onderdeel van La Plantation D’Albion. Wij liepen bijvoorbeeld van de hoofdbar (gewone gedeelte) richting ons appartement en stuitte op de prachtigste plekjes. Vlakbij onze accommodatie ligt het sportgebied; golfafslag + 3 holes baan, trapeze, boogschieten, tennis, voetbalveld, het sporthuis waar je Yoga en ThaiChi kunt volgen en reserveringen kunt maken en rackets/clubs etc kunt lenen. Je wordt echt uitgedaagd om sportief bezig te zijn. In de winterperiode ben ik niet verschrikkelijk sportief en nu ik zwanger ben al helemaal niet maar zelfs ik ;-) voel de drang iets actiefs te doen!

 

Zandkastelen bouwen

Nou, het ging prima met mijn “petit”. Ze zijn naar het strand gegaan om zandkastelen te bouwen. Suze was erg blij ons te zien maar ik merkte ook dat ze het leuk had gehad. En de GO' s waren heel lief voor haar. De voertaal is Frans, ze spreken ook wel Engels maar hand- en voetenwerk zijn ze wel gewend. Je merkt dat ze erg met mimiek, gebaren en universele grapjes en trucjes werken. En dat werkt. Dit was een lekker gevoel voor de eerste keer. Meerdere keren zullen volgen. s’ Avonds gaan eten in restaurant La Distillerie.Ik had aan jullie beloofd om kritisch te zijn maar het blijkt lastig om iets aan te merken.... Tot nu toe ;-)