Snap

Cursus social-media nieuws & felicitaties

Gisteren zag ik opeens felicitatie berichten op mijn facebook wall voorbij komen. Maar ze had zelf nog niks vertekd. Irritatie factor.

Ik kruip even achter de laptop, even mijn frustratie weg typen. Sommige mensen hebben namelijk een cursus nodig als het om nieuws en felicitaties op social-media gaat.

Zover ik weet moest een vriendin van mij nog 3 weekjes tot haar dochter geboren zou worden. En wat zie ik opeens op mijn wall, de moeder van de vriendin werd gefeliciteerd met de geboorte van haar kleindochter.

Nu zit ik niet in haar “dichte” lijn vriendinnen maar we hebben wel vaak contact, hebben zoontjes van de zelfde leeftijd en drinken regelmatig een kop thee. Van de week hadden we het nog over haar zwangerschap en de laatste loodjes. Ik ben dus even van mijn padje geslagen door het berichtje wat ik op mijn wall zie staan.

Ik denk dan gelijk, is alles goed? Als je met 37 weken bevalt krijg ik toch altijd een vreemde kriebel. Misschien is dat door mijn eigen referentie toen ik met 38 weken met spoed werd ingeleid.

En waarom zou je iemand gaan feliciteren op social media. Bel of app elkaar even. Waarom moet het hup op de wall van de ander terwijl de ouders misschien nog in alle rust willen genieten van de kleine zonder dat ze worden overladen met berichtjes omdat het al social-media staat. Waarom kunnen mensen niet gewoon nadenken?

Dus dames en heren, hoor je dat je buurvrouw net bevallen is of je vriendin net oma is geworden? Feliciteer die persoon dan persoonlijk of op de ouderwetse manier met een kaartje. Social media is leuk, maar stel je voor dat de mama en baby in het ziekenhuis liggen met een complicatie en ze gewoon rust willen hebben? Denken jullie echt dat social media een leuke reactie-ketting voor die mensen is?

Het was een korte cursus maar het is ook zo simpel. Voor ouders en directe familie geef ik de tip om rond de verwachte beval datum je wall even af te sluiten voor berichtjes van anderen. Vrienden kunnen dan wel wat op je wall zetten maar jij bent de enige die dit ziet.

XMoeke

Ps: Einde van de middag kreeg ik een heel lief berichtje met een foto van het meest schattige meisje. Ze lagen nog in het ziekenhuis maar alles was goed. Ze was die middag bevallen. Het bleek dat serieus nog geen uur naar haar bevalling de eerste berichtjes dus al op facebook verschenen. 

rebo1982's avatar
8 jaar geleden

Kromme tenen! Ik herken dit zo! Het overkwam mij met een berichtje over het geslacht van de kleine zo op mijn wall terwijl wij het voor een select groepje wilden houden (en zeker niet op fb wilden posten...) Ik ben daar toen zo pissed over geworden. Ik denk dat t ook een generatiekloof is (en technologieonwetendheid) maar leuk is het niet. Ik hoop dat je cursus zijn vruchten afwerpt ;)

Lindsy83's avatar
8 jaar geleden

Dat is wel een dingetje inderdaad. Volgens mij beseffen de meeste mensen het niet eens...

Loes van der Leer's avatar
8 jaar geleden

'Grote mensen' denken niet na wat betreft social media. Ze dacht waarschijnlijk dat ze de moeder van je vriendin persoonlijk feliciteerde terwijl het gewoon openbaar is en iedereen het kan zien.. Haha! Zo ken ik er zelf ook wel een paar! Irritand!! Maar je kan het ze moeilijk kwalijk nemen. Daarom zei ik altijd wat zwangerschap en bevalling dingen betreft. IK post alles altijd EERST. Daarna is ieder ander vrij te posten wat hij wil. :) klinkt mischien appart maar voorkomt een hoop conflicten/irritaties/misverstanden. Zoals deze!! Natuurlijk jij nu ook GEFELICITEERD met de geboorte van het dochtertje van je vriendin!!!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij postauteur?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.