Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Carnaval en verkleden

Begin maart barst (vooral) in het zuiden van het land het carnaval weer los. Bij carnaval hoort natuurlijk verkleden, maar wat zijn nou leuke verkleedtips?

Begin maart barst (vooral) in het zuiden van het land het carnaval weer los. Bij carnaval hoort natuurlijk verkleden, maar wat zijn nou leuke verkleedtips voor kinderen? De standaard clownspakken, piraten en indianen kennen we wel. Hier een paar originele tips voor het verkleden van je kind (al dan niet) tijdens carnaval.

 

Carnaval vieren als dier

Dieren zijn bij alle kinderen populair. En wat is er nu leuker dan je kind zich met carnaval te laten verkleden als zijn/haar favoriete dier. Tevens zijn er veel dierenpakken te koop die over de kleding heen kunnen. Dus dat is ook nog eens lekker warm als je de optocht gaat kijken.

 

Bekende figuren van televisie

Je kind kan zich ook verkleden als zijn/haar favoriete figuur van televisie. Je kent ze wel de pakken van Minnie Mouse (ook makkelijk zelf te creëren met een gestippeld jurkje en een haarband met oren en een strik), Bumba, Teigetje of K3.

 

Verkleden als sprookjesfiguur

Welk kind kent er nou geen sprookjes? Iedereen toch? Voor een meisje is het dan ook geweldig om met carnaval verkleed te gaan als haar favoriete prinses of roodkapje. Een jongen kan zich verkleden als de Boze wolf of draak.

 

Zo ouder, zo kind

Het is natuurlijk helemaal leuk om samen met je kind verkleed te gaan als hetzelfde figuur. Dus allebei als bijtjes of lieveheersbeestjes of misschien wel allebei als Mega Mindy? Voor een kind natuurlijk geweldig! Er zijn erg veel dierenpakken te koop voor zowel volwassenen als kinderen, maar ook sprookjesfiguren zoals heksen en sneeuwwitje.

 

Met carnaval een echte superheld

Steeds populairder worden de pakken van superhelden. Welk kind wil er nou geen echte superheld zijn? Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Superman, Spiderman, Mega Mindy, Wonderwoman en Batman. Met zo’n verkleedpak kun je hoe dan ook alle boeven vangen.

 

Zelf kostuums maken of goedkoop kopen?

Carnavalspakken zijn allemaal erg leuk, echter zijn ze meestal ook redelijk prijzig. Veel pakken kunnen helaas ook maar een jaar gedragen worden. Je zou eventueel een carnavalspak op Marktplaats op de kop kunnen tikken of in een (koop of ruil)groep op Facebook. Als je even goed zoekt vind je zo iets.
Handig of niet; zelf verkleedkleding voor je kind maken is ook een optie. Een aantal voorbeelden volgen hieronder:

Minnie Mouse: gestippelde jurk, een haarband versieren met twee grote zwarte oren en een strik (in de kleuren van de jurk);
Spook: een oud wit laken pakken, daarin twee ogen en een mond knippen. Vast naaien (of met touw) zodat het pak niet af kan;
Schildpad: groene broek en trui aantrekken. Dan hoef je alleen een schild te maken. Dit kan van piepschuim of vilt.

Kortom je kunt een carnavalspak zo duur maken als je zelf wilt. Kom maar op met carnaval!

 

 

Vieren jullie carnaval en hoe gaat jouw kind verkleed? Reageer ook!

 

Geschreven door mama Kim

10 jaar geleden

Wij vieren geen carnaval, maar ik kon het pilotenpak van de week niet in de winkel laten liggen, verkleden is toch gewoon ook leuk en wellicht dat er nog eens een feestje op school is waar iedereen verkleed mag komen. Leuke ideeën trouwens, die om zelf te maken!