Snap

bv mama problemen met vast ritme.. Help!

Bv mama met dochtertje van 4maanden+, nog geen vast voedingsschema, slaapt nog veel, lastig avond ritme

lieve mammaaaaas,

Hoe doen jullie dit??? Bv op de juiste tijdstippen? Babys die perfect na klokslag slapen en wakker worden?? Met een perfect avond ritme en babys die vanzelf ik slaap vallen..

Bij ons is een vast dag ritme best lastig.. ik ben inmiddels weer aan het werk en dan is papa bij haar en anders oma. We handstreven allemaal een beetje de zelfde regels. Maar op dit tijdstip voeden en op dat tijdstip slapen is lastig.. onze dochter drinkt nog steeds op aanvraag en slaapt ook op verschillende tijdstippen, als ze bv krijgt valt ze bij mij inslaap en dat vaak 2/3 uurtjes. Als ze bv uit de fles krijgt van papa of oma dan is dit meestal max 1 tot 1,5 soms ook maar 10/20 min.

Hoe hebben jullie je vast ritme? Voorbeelden? 

6 jaar geleden

Hoi Ik had ook zo'n kindje. Vond het lastig. Totdat ik ging lezen op borstvoeding.com veel artikelen over ' normaal' gedrag. Toen ik hierdoor meer durfde te vertrouwen op mijn kindje kon ik mijn verwachtingen loslaten en was het een stuk relaxter. Als je kindje blij en gezond is.. En ach als hij/zij 18 is slapen ze waarschijnlijk een gat in de dag.

6 jaar geleden

Lieve Mommyn, het was bij mij ook heel onregelmatig met borstvoeding tot ik borstvoeding ging combineren met flesvoeding. Het lijkt soms wel if borstvoeding sneller verteerd ofzo. Geen oplossing helaas, maar wel de hoop dat het straks beter gaat. Dat was bij mij wel zo. Mijn meiden zijn nooit enorme slapers geworden trouwens, dus dat kan er ook nog mee te maken hebben. Ik hoop dat het snel beter wordt, want die nachten breken je op.

6 jaar geleden

Ik heb nooit borstvoeding gegeven, maar gaf het ook gewoon op verzoek hoor. Schoonzusje geeft wel borstvoeding en daar is het een beetje net als bij jouw. Hun kindje is al bijna 1. Maar die slaapt ook niet heel veel. Misschien komt het na een half jaar wanneer je een beetje met vast voedsel erbij kan geven. Ik zou je kindje niet wakker maken voor het eten. Behalve als ze heel lang slaapt tussendoor. Dat is in mijn ogen 6 uur ertussen. Kan je verder geen tips geven. Voor het slapen heb ik ze altijd wakker in bed gelegd, sommige hebben gewoon even nodig om in slaap te vallen. Succes