Snap

Bijna 11 maanden: streng blijven of loslaten?

Jamie groeit als kool en zijn grootste hobby: eten! Avocado, brood en banaan zijn favoriet. Daarnaast vallen de fruitpotjes ook in de smaak.

We proberen heb vake met ons mee te laten eten. Van koolhydraten als aardappel, pasta en brood is hij grote fan. Groente gaat lastiger, maar lukt uiteindelijk wel. We zijn tot nu toe erg streng geweest met wat we wel- en niet aanbieden. Maar toch heeft hij zo'n neus voor 'ongezond' eten. 

Een koekje kijkt hij bijna uit je mond. Soms kan ik het niet over mijn hart verkrijgen en geef ik hem een stukje koek/kaas of een klein likje van bijvoorbeeld een taart op een feestje. Hij geniet dan echt zo erg!!!

Hoe steng we ook proberen te zijn, hij gaat ook regelmatig naar de opa's en oma's. Ik wil niet precies weten wat hij daar allemaal aangeboden krijgt, maar laatst kwam ik binnen toen ze fruityoghurt aan het eten waren?! 

Jamie knorde bijna van geluk, zo lekker was hij aan het snoepen. Heerlijk om te zien... Maar die suikers? Lijkt me niet zo goed voor een kleintje en dat terwijl we juist zo streng zijn!

Ook op feestjes vind ik het al lastig. Strijk ik over m'n hart en mag Jamie net als de meeste kindjes ook appelsap of moet hij echt het water of lauwe thee uit zijn drinkbeker? 

Ik sta op het punt om de touwen te laten vieren, maar ben heel benieuwd hoe jullie dit doen? 

6 jaar geleden

Mag ik vragen waarom de grootouders pushte? En waar je zelf was op dat moment? Komt een beetje flauw over om hen de schuld te geven. Lijkt mij stug dat de door bijv een of twee dagen in de week bij opa en oma eten en daar gepusht worden, niets meer eten? Mijn kinderen snoepen ook meer bij opa en oma als ze daar zijn tijdens de oppas dag. Maar hé ze passen op, waar we heel dankbaar voor zijn. Niet altijd blij mee met het snoepen, maar dan weeg ik alles weer even tegen elkaar af en denk ik ach.

6 jaar geleden

Waarom geven veel mensen in hun reacties de grootouders van de kinderen altijd de schuld van hun eigen fouten?? Bah!

6 jaar geleden

Ja natuurlijke suikers, is ook suiker.

6 jaar geleden

Waarom die sneer naar je schoonmoeder. Is dat nou nodig?