Snap

Betrapt: de oppas snuffelt in mijn spullen!

Wat tref ik als ik thuiskom? De oppas bladerend in mijn fotoalbums???

Mijn vriend sport altijd op donderdagavond, daarom ben ik vaak thuis op die avond. Een vriendin nodigde me uit voor een avondje borrelen samen. Een keer afspreken zonder kids erbij, ouderwets bijkletsen... Zo gezegd is zo gedaan. 

Ik vroeg het overbuurmeisje om op te passen op Eva en Emma. Dat heeft ze al vaker gedaan. Wel leg ik ze altijd al in bed, babyfoon beneden en klaar. 9 van de 10 keer worden ze niet wakker en is het makkelijk oppassen. 

Het overbuurmeisje kan tv kijken of schoolwerk doen. 

Rond een uurtje of half 9 vertrok ik richting een kroegje in de buurt om daar mijn vriendin te treffen. Mijn vriend zou de oppas aflossen rond 11 na het trainen. 

Toen mijn vriendin en ik goed en wel een wijntje op hadden en lekker aan het kletsen waren, werd zij opgebeld door haar man. Hun oudste was ziek geworden en had het op een overgeven/huilen gezet... En de jongste was er wakker van geworden. Met andere woorden: Chaos, please come home!

Snel namen we afscheid en ik fietste rond half 10 weer richting huis. Maakte de voordeur open en liep de huiskamer in...

Daar zat de oppas op de grond naast onze kast met een fotoboek in haar handen. Een fotoboek van mijn vriend en ik toen er nog geen kinderen waren... Uhm?!

Ik vroeg: ''Hi, wat ben je aan het doen?''

Oppas: ''...'' *Rood hoofd*

Na een lange ongemakkelijke stilte, besloot ik er maar het beste van te maken: ''Laten we het vergeten oké, je hoeft niets uit te leggen...''

Nog steeds kwam er niet echt een zinnig woord uit. Ze pakte de €5 aan die ik aanreikte en rende bijna de deur uit. 

Ik liet het even op me inwerken en wist eigenlijk niet wat ik ervan vond, en weet dit nog steeds niet... Wat vinden jullie? Zal ik er nog op terug komen bij haar? Of bij haar ouders? Het meisje is nu 17 jaar.

Heel relaxt thuiskomen was het niet in ieder geval. Wel lagen de kids nog heerlijk te slapen, dat is het meest belangrijke natuurlijk!  

7 jaar geleden

Ja of ander scenario. Of ze heeft een oogje op jou vriend/man. Meisje belt jou vriend /man . Zegt dat de kinderen ziek zijn(smoes) En dat je buurmeisje hoopte dat hij eerder naar huis kwam. Dat kon natuurlijk ook.

7 jaar geleden

Ik zou er gezellig naast gaan zitten en samen het album bekijken. Alle foto's die er in staan zijn een stukje van mijn leven. Iedere foto heeft zijn eigen verhaal. Ik zie er zelf het probleem niet zo van als ze in mijn albums zou kijken. Ik ben trots op ieder verhaal en iedere foto! Maar dat is natuurlijk voor iedereen anders.

7 jaar geleden

Zat het fotoalbum in een dichte kast of kast met een glazen deur zodat ze het album kon zien liggen/staan? Want ik kan mij dan wel voorstellen dat ze dan heeft gedacht; Hee wat leuk vakantie foto's :) Ik weet niet of je er op terug moet komen, heb het idee uit jou verhaal te lezen dat ze zich al erg schaamde en snapte dat het niet helemaal de bedoeling was. Misschien besefte ze dat pas toen jij op een bepaalde manier reageerde. Als de kast dicht is zonder glas dan zal ik het heel vreemd vinden want dan was ze aan het snuffelen, als het een deur met glas is dan denk ik dat het geen opzet was om in jullie spullen te snuffelen.

7 jaar geleden

Ik was er naast gaan zitten en had samen het boek uit gebladerd! Haha, but that's just me :) Leuk dat ze interesse heeft maar volgende keer zou ze dat natuurlijk eerst moeten vragen aan je. Dat kan je haar natuurlijk gewoon zeggen!