Snap

Bed verhogen met een extra matras??

Het bed verhogen.. Juist.. Bij mijn eerste netjes met klossen het bed verhoogd, maar nu....is een extra matras voldoende?

Ja, we weten allemaal dat het moet.. Het bed verhogen. Bij onze eerste hebben we keurig netjes klossen besteld en ons bed vanaf 37 weken verhoogd. Ik kon, zo klein als ik ben, amper mijn bed in en uit, maar...dat hebben we er allemaal voor over. Natuurlijk heb ik dat er nu, bij onze tweede ook voor over, maar ons 'oude' bed maakt over een aantal weken plaats voor een nieuwe, mooiere, grotere en luxere boxspring! Heerlijk! We kunnen niet wachten tot hij er is, we hebben onszelf verwend zullen we maar zeggen. Maar hé, zo'n bed gaat als het goed is jáááren mee!

Anyway, ons mooie bed heeft een hoofdbord en een voetbord en natuurlijk 'gewoon' pootjes. Nu kunnen er klossen onder de pootjes, maar dit is niet echt bevorderlijk voor het hoofd- en voetbord van het bed. Zoals ik al zei, het is dus een fantastisch, luxe bed, wat dus ook best wat kost. Het is dus niet helemaal onze intentie dit bed meteen te slopen, want we willen immers dat hij lang mee gaat.

Nu zat ik dus te denken, wij hebben straks matrassen over van ons 'oude' bed. Kan ik nu niet gewoon die matrassen bewaren en die op ons nieuwe bed leggen tegen die tijd. Dan halen wij ook de 80 cm hoogte. Want, aangezien de waterdichte molton die wij hebben ook de maat heeft van mijn oude matras (en dus niet die van ons nieuwe, grotere bed) zou ik die dan ook gewoon kunnen gebruiken, want stel je voor dat die vliezen precies op bed breken...

Zijn er meer mama's (en papa's) die hun bed niet met klossen hebben verhoogd, maar op een andere manier? Zo ja, hoe dan? Of weet iemand of het mag met een extra matras??

6 jaar geleden

Wij hebben ook een (elektrisch verstelbare) boxpring en bij beide zwangerschappen niet verhoogd. Hij voldeed op 3 cm na aan de gestelde eis van de kraamorganisatie en toen is mij verteld dat ik niets hoefde te doen! De hoogte is vooral een eis om de kraamhulp een ergonomische werkomgeving te bieden = bed opmaken en misschien voor controle bij je in je kraambed.

6 jaar geleden

Wij hebben onder ons bed balken gelegd. Hoofdboard op een balk en iedere rij poten op balken. Zodoende had het hele bed voldoende steun waardoor deze niet instabiel is geworden. Ik heb het bed uiteindelijk bijna 3 maanden verhoogd gehad. Bij ons was het een ideale hoogte om vanuit bed heel makkelijk bij het wiegje te komen. De balken hebben wij daarna in de schuur bewaard en kunnen we straks weer gebruiken aan het eind van deze zwangerschap.

6 jaar geleden

Bij de eerste niet verhoogd omdat ik 9 pootjes onder het bed had. Kv vond dit geen probleem (ze was zelf klein). Bij de tweede ook niet gedaan. Bed was nu 67 cm (ook nieuw gekocht :)). Kv vond dit ook prima. Wat ik begrepen heb, is dat ze mogen weigeren je bed te verschonen als je hem niet verhoogd. Dus dat wilde mijn vriend dan doen. Maar het was uiteindelijk niet nodig (En ik had medische indicatie bij beide dus thuisbevallen was geen optie)

6 jaar geleden

Bij beide kids geen klossen gehad, omdat ik ook klein ben en dan met een krukje op bed moest komen, over veiligheid gesproken... Kraamverzorgsters vonden het oké, het enige wat ze nu niet mochten doen, was het bed verschonen. Nou prima, manlief was die week ook thuis!