Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

 • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
 • Open blog community voor en door moeders
 • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

BABYBJÖRN

Velen van u kennen het merk BABYBJÖRN, een merk dat al meer dan 50 jaar bestaat. Het begon allemaal met een student,

Geschiedenis

Velen van u kennen het merk BABYBJÖRN, een merk dat al meer dan 50 jaar bestaat. Het begon allemaal met een student, de heer Björn Jacobson, die in het begin van de jaren 60 in USA een babysitter zag en die meenam voor zijn neefje waar hij vaak op paste. Zijn neefje vond de babysitter helemaal geweldig.

Helaas waren ze in Zweden, zijn woonplaats, niet verkrijgbaar en dus besloot hij samen met zijn schoonzus zijn eigen bedrijf op te richten. Door middel van een frame en kleinere ingekochte stofrollen werd het product geproduceerd. Helaas liep het product niet lekker, dus besloten ze om er artsen naar te laten kijken. De artsen waren positief, de babysitter kwam in Zweedse dagbladen en mensen begonnen het product te kopen.

 

In het begin van de jaren zeventig kwam daar ook de draagzak bij. Artsen kwamen erachter dat lichamelijk contact met de baby heel goed was voor de verdere ontwikkeling van het kind. De draagzakken werden uitgetest en meerdere mensen gingen hun kinderen in een draagzak vervoeren. Tot en met de dag van vandaag worden deze draagzakken ontwikkeld en verbeterd. Inmiddels is BABYBJÖRN in heel Europa en ver daarbuiten een bekend merk.

 

Producten

Er zijn verschillende producten van het merk BABYBJÖRN op de markt. Je hebt draagzakken, wipstoeltjes, babysitters, wiegjes plus toebehoren, reisbedjes plus toebehoren, eet-en drinkgerei en spullen om zindelijk te worden, zoals potjes en toilet-verkleiners. Ieder product is speciaal ontwikkeld voor het gemak van uw kleintje. Zo kan uw kindje onbezorgd genieten en kliederen, zonder dat u zich druk hoeft te maken. De producten worden aan vele testen onderworpen, zodat het product 100% veilig is.

Hieronder staan een aantal kenmerken van verschillende producten:

 

Draagzak:

 • Stimuleert de omgang tussen moeder en kind.
 • Gebruiken vanaf de geboorte, mits het kind 3,5 kilo is.
 • Voldoet aan alle veiligheidseisen.

 

Wipstoel:

 • Een zachte vormgeving.
 • Optimaal wieggenot.
 • Hoofd en rug worden op de juiste manier ondersteunt.

 

Wiegje:

 • Uw kind word heerlijk in slaap gewiegd.
 • U kunt uw kind altijd in de gaten houden door de transparante uitvoering.
 • Het wiegje is makkelijk verplaatsbaar.

En dit zijn maar een paar voorbeelden van hoe fijn het merk BABYBJÖRN is.

 

Waarom BABYBJÖRN?

Zoals je al gelezen hebt is dit een compleet veilig merk. Het voldoet compleet aan allen veiligheidskenmerken en ieder product word door artsen uitgetest en er gaan een aantal jaren overheen voordat het product op de markt komt. Je maakt dus een zeer goede keus qua veiligheid en prijs- kwaliteitsverhouding.

Geschreven door mama Danielle