Snap

Als ik nog een keer zwanger mag worden

We willen ooit heel graag een 2e kindje. Maar ik zie er best een beetje tegenop.

Niet dat we dat op het moment willen hoor, maar toch iets om over na te denken. Zwanger zijn, aan de ene kant lijkt het me weer een geweldige ervaring maar aan de andere kant zie ik er ook best een beetje tegen op.


Pittige zwangerschap

Mijn zwangerschap van Gijs was echt niet vreselijk hoor. Maar ik had wel last van zo ongeveer alle mogelijk klachten. rugpijn, brandend maagzuur, misselijkheid en ontzettende last van mijn hormonen. Maar het toppunt was wel de moeheid, echt vreselijk! Ik had eigenlijk een constante ijzertekort en kon wel de hele dag slapen. Elke dag uit mijn werk sliep ik eerst een uurtje op de bank. Ook 's ochtends was ik niet wakker te krijgen. Doordat ik verder naast mijn werk genoeg tijd had om te rusten was het wel redelijk goed te doen.

               

En als ik nu zwanger word?

Nouja, nu? Nog even wachten maar ik denk dat het een stukje lastiger wordt. Ik heb dan nog een ventje in huis waar ik voor moet zorgen. Ik kan niet zomaar de hele avond op de bank liggen als ik moe ben. Ik kan niet uitslapen en ik kan niet uit mijn werk een middagslaapje doen. Kan ik het wel volhouden? Of zie ik alleen maar beren op de weg.

Volg mijn blogpagina op Facebook en Instagram :)

7 jaar geleden

Jahoor, vanaf het begin al wel. alleen in de kraamtijd had ze last van geel zien en te weinig aankomen. begon op donderdag 1 nachtje gebleven voor lichttherapie en daarna moesten we 6 keer terug om bloed te prikken. Zat steeds net of op de lijn en 1 na laatste keer te hoog, toen thuis op de zonnebank en daarna 1x controle en toen was het klaar. Ik heb zeker kunnen genieten tussen de momenten door en ben blij dat ik thuismama ben zodat je alles je eigen kan doen en eigen tempo. de jongste is zeker makkelijker.

7 jaar geleden

Fijn om te horen! Bedankt voor je reactie :)

7 jaar geleden

Hier in augustus ons tweede kindje gekregen. Onze oudste was toen ruim 2,5 jaar oud. De zwangerschap was aan de ene kant heftig door allerlei klachten (misselijkheid, bekkenpijn, vermoeidheid, voorweeën). Aan de andere kant vloog hij veel sneller voorbij dan mijn eerste zwangerschap. Het is lastig als je wat mankeert als je al een kleintje hebt rondlopen. Je kunt niet teveel tillen of bukken en ik had echt mazzel dat onze oudste nog middagdutjes deed, want dan kon ik ook nog even liggen. Toen ik aan het einde van mijn zwangerschap eerst ter observatie in het ziekenhuis moest worden opgenomen en uiteindelijk door mijn keizersnede nog 2 dagen moest blijven, was ik heel blij dat onze oudste zo goed werd opgevangen door mijn ouders. Het is makkelijker als je iemand in je omgeving hebt waar je hulp aan kan vragen. Maar het komt allemaal goed & het is het allemaal waard! Ik ben ontzettend verliefd op onze twee mannetjes... :)

7 jaar geleden

Zo dat is heftig zeg! Kun je nu wel genieten van de kindjes?