Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Alles over het kinderwensspreekuur

Wil je graag zwanger worden, maar zit je nog met een heleboel vragen?Er zijn ook een aantal plekken waar je terecht kunt voor het kinderwensspreekuur.

Wil je graag zwanger worden, maar zit je nog met een heleboel vragen? Wil je je voorbereiden op een gezonde zwangerschap? Of wil je vooral vooraf informatie krijgen over zwanger worden, de zwangerschap zelf en de bevalling? In deze gevallen kun je terecht bij je huisarts of een verloskundige. Er zijn in ons land ook een aantal plekken waar je terecht kunt voor het kinderwensspreekuur.

Waarom het kinderwensspreekuur?

Op een kinderwensspreekuur krijg je informatie en advies van deskundige huisartsen en verloskundigen. Zij geven je informatie over bijvoorbeeld het stoppen met anticonceptie, zwanger worden, vruchtbaarheid en het slikken van foliumzuur. Maar je kunt er ook terecht met vragen over medicijngebruik, stoppen met roken, of alcohol. Het is ook mogelijk dat er bepaalde ziektes in je familie voorkomen, waardoor het verstandig kan zijn om van te voren eventuele onderzoeken te laten doen. Ook kunnen zij je vertellen hoe je zo gezond mogelijk kunt eten en leven voor en tijdens je zwangerschap. Hiernaast kun je jouw zorgen en angsten uiten en bieden zij een luisterend oor en proberen deze zorgen bij je weg te nemen. Het doel van deze kinderwensspreekuren is een betere gezondheid van moeder en baby. Wanneer je gezond zwanger bent, is de kans op een gezonde baby groter. En de periode vóór de zwangerschap en de eerste paar maanden van de zwangerschap zijn van grotere invloed dan men eerder dacht.

Voor wie is het kinderwensspreekuur?

Het kinderwensspreekuur is voor vrouwen die zwanger willen worden of al zwanger zijn. Maar het is ook zeker voor mannen, het is namelijk niet alleen belangrijk voor de moeder om gezond te leven, maar ook voor de vader. Je kunt er alleen naartoe, of samen met je partner, om eventuele vragen bij een deskundige te leggen. Verder zijn stellen die nu nog even geen kindje willen, maar wel informatie willen inwinnen welkom op het kinderwensspreekuur.

Waar is het kinderwensspreekuur?

Is je interesse gewekt? Kijk dan in de volgende lijst: http://www.zwangerwijzer.nl/kinderwensspreekuur.php naar het dichtstbijzijnde kinderwensspreekuur!

Ben jij op een kinderwensspreekuur geweest? Hoe is dit bevallen? En raad je het anderen aan?

Geschreven door mama Mayra