Snap

Alleen maar toch samen...

Als je alles alleen moet doen..maar toch ook samen. Over overleggen of juist niet en het eens zijn of juist niet..

Sinds maart vorig jaar heb ik besloten dat het beter is, zo. I, J en ik met zn drietjes in ons huis en "heit" niet meer bij ons. Dat besluit is goed geweest. Het doel was voorkomen dat we enorme ruzie krijgen en dan niet meer normaal bij elkaar kunnen komen voor het halen/brengen van de kindjes. Ik wilde er alles aan doen om niet van "die parkeerplaats-ouders" te worden. Tot zover lukt dat prima. Maar wat is het verder lastig.. opvoeding, regels, normen, waarden.. Ik heb een heel duidelijk beeld van wat in mijn ogen goed of misschien voor mijn kindjes zelfs wel het beste is. En dan is het "zijn weekend" en ben ik het toezicht kwijt...zeggen ze daar wel netjes dankjewel als ze iets krijgen? Moeten ze daar wachten tot iedereen uitgegeten is voor ze van tafel gaan? Blijven ze daar de hele nacht in hun eigen bed? Zoals dat hier al vanzelf gaat? Dit zijn maar voorbeeldjes natuurlijk maar wel dingen die ik belangrijk vind. Een ouderschapsplan moet de oplossing zijn maar dan? Als dat niet nageleefd wordt? Moet ik dan, als mijn kindjes na zo'n weekend heel anders thuiskomen, consequenties hangen aan het niet naleven van het plan? Deze leeftijd is in mijn ogen essentieel voor de rest van hun levens voor wat de opvoeding en die eerder al genoemde normen en waarden betreft...zijn er ervaringsdeskundigen? Hier? Ergens?

8 jaar geleden

Absoluut en dat zou ik ooit nooit afpakken. Ik weet gewoon niet zo goed hoe ik het best een oplossing kan vinden..'t is lastig..

8 jaar geleden

Heel erg moeilijk. Als mijn dochter bij haar vader is geweest, zoals vanmiddag een paar uurtjes maar, dan is ze echt niet te doen. Terwijl ze het dan gewoon gezellig heeft gehad, met haar half broertjes erbij. Maar toch.... het is heel zwaar, maar ze moet haar vader blijven zien en haar broertjes. Dat is gewoon belangrijk.

8 jaar geleden

Dankjewel! Ik doe wat ik kan, uiteraard ;-) maar de boel weer in het gareel krijgen na zo'n weekend is slopend, soms ;-)

8 jaar geleden

Ja dat lijkt me ook lastig inderdaad! Vaak hoor je dat je dat dan die week erna wel merkt of papa de touwtjes losser liet hangen of dat ze gewoon hun structuur hebben gehad. Succes!