Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Activiteiten in de meivakantie

Het is weer zover: de meivakantie.

De kinderen zijn vrij van school en wellicht hebben de ouders ook vakantie genomen. Tijd om van elkaar te genieten. Maar wat te doen met alle vrije tijd? Daar zijn vele mogelijkheden voor. Bij dezen wat ideeën.

Uitstapjes naar het buitenland

Vanuit Nederland liggen veel andere landen in bereik op relatief korte afstand. Denk aan Duitsland, België, Frankrijk en Engeland. Binnen enkele uren kun je op plaats van bestemming zijn. Je kunt er zelf naar toe rijden om bezienswaardigheden te bekijken, pretparken te bezoeken of tijd in de natuur door te brengen. Er zijn ook vele organisaties die dagtrips naar het buitenland organiseren. Voordeel hierbij is dat je zelf ook een paar uur kunt zitten in de bus of trein zonder iets te hoeven doen. Hierdoor kun je uitgerust aan de dag beginnen.

Uitstapjes in eigen land

Ook in ons eigen land is er genoeg te beleven. Zowel bij goed als bij slecht weer. In het voorjaar vinden het veel mensen het prettig om iets in de buitenlucht te ondernemen. Door school en werk zit je vaak het grootste deel van de dag binnen. Kinderen zijn vaak blij te maken met een uitstapje naar de dierentuin of pretpark. Dit kan ook al met jonge kindjes.

Wil je niet ver op pad dan is er dichterbij huis vast ook een kinderboerderij of speeltuin te vinden. Als er schoolvakanties zijn worden hier ook regelmatig extra activiteiten georganiseerd, bv een speurtocht. In Nederland komen er dagen voor waarop het weer minder goed is om buiten iets te doen. Waar dan het hele gezin op af kan gaan zijn bijvoorbeeld binnenspeeltuinen, zwembad, bioscoop, musea. Een site waar je kunt zien wat er allemaal mogelijk is is www.dagjeweg.nl Om een idee te krijgen wat er dicht bij huis te doen is, kun je bij de dichtstbijzijnde VVV informatie inwinnen. Vaak is dat meer dan je van tevoren denkt.

Uitstapjes in eigen huis

Niet altijd in een druk bestaan komt ervan om met zijn allen thuis te zijn zonder dat er iets moet of hoeft. Dat kan ook weleens prettig zijn. Ook dan valt er nog genoeg te beleven met het gezin. Zo kan door een laken over een tafel te hangen dat weleens een heel spannende plaats worden waar veel gebeurd. Als je de mogelijkheid hebt zou je in je eigen tuin kunnen gaan picknicken. Heb je dat niet dan kun je ook op de kamervloer picknicken. Bekijk je huis is door de ogen van een kind en met wat fantasie kun je mogelijkheden zijn waardoor je uitstapjes in eigen huis kunt maken.

Wat gaan jullie doen in de meivakantie? Geef je reactie hieronder.

Geschreven door Mama Yvonne