Snap

#6 Zwangerschapsverlof met een baby erbij

**Mijn blogs mogen niet gedeeld worden op social media** De kraamhulp is weg, de verloskundige komt niet meer op controle.

Nu moeten we het echt helemaal zelf doen. Ja we hebben er vertrouwen in. T doet het uitstekend en dat geeft ons veel vertrouwen. Het consultatiebureau komt op bezoek en we krijgen heel wat complimentjes. Ze vind ons zeer relaxed en dat ziet ze ook terug in T. De borstvoeding gaat nog steeds als een trein. Een ritme hebben we niet qua eten. Doe het op verzoek. Ook 's nachts. We hebben hem nooit wakker gemaakt voor een voeding en dat bevalt ons alle 3 goed. Soms komt hij al na 2 uurtjes maar vaak zitten er 3 a 4 uurtjes tussen. Prima te doen. Het 's nachts verschonen doen we al snel niet meer. T werd daar erg onrustig van en hij redt het wel met een luier vanaf een uur of 11 tot een uur of 6. Na een week of drie kwamen de regeldagen. Wat een hel was dat. T wilde zowat de hele dag drinken. Niks hielp om hem af te leiden. Dat vond ik erg zwaar zeker omdat je niet weet wanneer het eindigt. na zo'n 5 dagen was ik wel aan het eind van mijn latijn en toen ik erover ging denken om dan ook maar flesvoeding erbij te geven was het over en zaten we weer netjes om de 3 a 4 uur.

De eerste prikjes kwamen eraan. Gelukkig was manlief mee want vond het best wel spannend. Zijn best lange naalden die ze voor zijn klein hummeltje gebruiken. Had als tip gekregen dat ze de vloeistof eerst even op kamertemperatuur moesten laten komen. Dan schijnen ze minder last te hebben van de prikplek. Daarna meteen even stevig gewreven zodat de vloeistof goed verspreid werd. De dag zelf had hij nergens last van de volgende dag wel. Hij wilde alleen maar bij papa of mama hangen. Uiteindelijk toch een zetpil gegeven ondanks dat ze hadden gezegd dat hij dat nog niet mocht. Dit heeft ervoor gezorgd dat we rustig de nacht in gingen.

Zo kabbelde alles rustig voort. Ik ging steeds meer ondernemen en mijn wereld werd weer groter. Heerlijk vond ik het om te tutten maar ook om er op uit te gaan. Ik gaf overal borstvoeding. Ik zocht dan een rustig plekje op en zorgde dat ik een grote luierdoek bij mij had zodat ik nog wat extra privacy kon creëren. Ik heb nooit rare opmerkingen gehad of vreemde blikken. Oudere mensen knikte mij juist goedkeurend toe. Een keer kreeg ik zelfs een kopje thee van een mevrouw omdat ze het zo goed en fijn vond dat ik dit ook gewoon in openbare gelegenheden deed.

En dan komt het telefoontje van het kinderdagverblijf. Ze willen een kennismakingsafspraak maken. Slik mijn bubbel werd even heel snel lek geprikt. Ja over 2 weken moest ik weer gaan werken dus ja een kennismaking is wel zo fijn. Poef dat was wel even lastig hoor maar toen ik er eenmaal was voelde het goed. Ik heb zelf in de kinderopvang gewerkt dus weet wel een beetje hoe het gaat. De wenochtenden ben ik prima doorgerold. Heb een ochtend gebruikt om even op mijn werk te kijken. Had toen ook wel weer zin om te werken.

1 maart kwam en ik moest weer gaan werken....