Snap

#3 Fred heeft geheimen .

Fred komt naar boven, ik houd mijn ogen stijf dicht maar toch hoor ik de deur van mij en Lisette open gaan.

Ik hoor de voetstappen op het tapijt, de vloer daaronder kraakt een beetje. 

Aan de ademhaling van Lisette hoor ik dat ze slaapt, ze heeft het niet eens door.
Fred komt op mijn bed zitten, ik denk aan de eerste keer dat hij dit deed en mij iets vertelde.

“Son, lieve Son, tussen vader en de jongste dochter zijn geheimen. Wil je ze horen. ‘’, ik zucht diep en houd vol dat ik slaap. ‘’ Ik weet dat je wakker bent Son, er zijn geheimen tussen vader en dochter, in dit geval de jongste. Geheimen die jij als lieve Sonja niet mag doorvertellen. ‘’. Ik kijk op, hij weet dat ik wakker ben, en vraag hem waarom ik dat dan niet mag vertellen?
‘’ Lieffie, alleen papa’s doen dat met hun meisjes, zélfs de politiepapa’s, maar niemand mag het weten. ‘’. Ik vraag hem heel zachtjes ‘’ Wat gebeurd er als iemand het wél weet? ‘’, hij kijkt bedroefd, ik weet niet meer wat ik moet doen. ‘’ Als jij het met je grote mond doorvertelt moet ik diegene vermoorden, klaar uit met je vragen.’’, hij lijkt wel boos. Waarom is hij nou boos?

Na zijn onthulling dat hij diegene moet vermoorden als ik het vertel komt hij vaker bij mij op de kamer. Soms kijkt hij alleen naar mij, of naar Lisette. Dan dekt hij ons in en zegt zachtjes slaap lekker, zoals elke papa hoort te doen. Maar dat gebeurd steeds minder. Hij komt meestal gewoon naast mij zitten, en streelt mijn hoofd, mijn buik en armen. Elke keer gaat hij een stapje verder.

Ook verplicht hij mee te douchen, en niemand die dit geheim kent. Niemand die het mag weten. Ik wil niet dat diegene vermoord word. Ik ben bang, heel bang.
Bij elk vriendinnetje dat ik langskom, vraag ik mij af of zulke vaders ook geheimen heeft met hun jongste dochter. Ik merk niets aan mijn vriendinnetjes, en ik zie een heel ander gezinsleven dan dat ik thuis heb.

Waarom kan ik dit nou niet delen, ik ben zo bang. Mijn zus heeft het geheim niet met Fred, want Lisette is niet de jongste maar Lisette mag niet in rokjes lopen met legging, Lisette is een Sl*t hoor ik Fred vaak zeggen ik weet niet wat het betekend, want Lisette kijkt naar jongens op haar (middelbare) school. Lisette mag geen mobiele telefoon ook al moet ze elke dag met de fiets en later op de scooter een half uur rijden. Want Lisette gaat alleen maar met jongens bellen. Lisette moet altijd een wijde spijkerbroek aan en een grote trui, want dan zien de jongens haar ‘’ Sl*ttenlichaam’’ niet.

Ik wou dat ik dat lichaam had en de oudste was. En geen jonger zusje had.

Randy heeft dit geheim ook niet met Fred, Randy heeft wel andere problemen aan zijn hoofd.
Randy maar ook Lisette of ik mogen niet naar buiten om te spelen, alleen als er visite is, alleen als mijn oma er is, dan mogen we wel. Randy mag niet meer met Terry lopen, en moet meteen naar huis, Randy mag alleen met zijn autotjes spelen op zijn kamer met de deur op slot. Heel soms mogen we in onze tuin, de tuin waar nooit wat aan gedaan werd en vol staat met zand, dan bouwen Randy en ik parcours van zand voor de auto’s. Maar Randy heeft wel een geheim met Fred, het ik vermoord je en ik sla je bijna dood geheim. Dat geheim hebben wij allemaal niemand mag weten dat Fred zo erg is.

En heel soms, na weken zeuren van mijn papa, mogen we eindelijk naar papa. Onze eigen lieve papa.
Papa drinkt veel bier soms, maar papa is wel lief, ik heb geen geheim met papa. Waarom weet ik niet. Dat geheim ken ik alleen met Fred, misschien juist omdat ik bij mama en Fred woon.

Papa komt ons ophalen….

7 jaar geleden

Dat vind ik helemaal niet zo vreemd. Super knap dat je het kan schrijven en delen.

7 jaar geleden

Ik ook niet Astrid. Ik ben blij dat ik NU geen man in mijn leven heb die dit zou doen. Ik heb sws geen man in mijn leven. Ben heel wantrouwend naar mannen toe helemaal met mijn eigen kinderen. (en vooral dochter)

7 jaar geleden

Gatver. Ik wordt zo kwaad maar ook enorm verdrietig als ik dit allemaal lees. Dat zo een mensen echt bestaan snap ik nog steeds niet.

7 jaar geleden

Ze heeft IETS gedaan, ze heeft het geprobeerd. Maar ze had op dat moment ook zware chemos. De rest komt nog, dan zul je zien dat ze echt we iets heeft gedaan. Ook het stukje voor het verhaal heeft geprobeerd te vluchten met dingen tot gevolg.