Snap

16 augustus, mijn babyshower !!

Overgewaaid vanuit Amerika wordt er in Nederland ook steeds vaker een babyshower georganiseerd.

al twee keer heb ik een babyshower meegemaakt. Eentje zelf georganiseerd, de ander bijgewoond als vriendin van de zwangere. Nu mocht ik (31 weken zwanger) mijn babyshower gaan beleven! Georganiseerd door mijn moeder en beste vriendinnetje heb ik echt, een ontzettend leuke middag gehad!

De mama to be (zoals ze dat zo leuk op internet zeggen) wordt voordat ze gaat bevallen nog even verwend met allerlei lekkere hapjes, versieringen en leuke kadootjes. Ik vond het vooral erg gezellig!! De Aanstaande oma's, schoonzusjes en vriendinnetjes waren er bij mij bij. Allemaal hadden ze iets "roze" aan, zo leuk! Een leuke quiz (ik ben zelf niet zo van de spelletjes) zorgde voor hele leuke gesprekken! Dat in de 19e eeuw de kleuren roze en blauw andersom waren, dus roze voor jongens en blauw voor meisjes vond ik zelf wel een grappig weetje! En, hoeveel euro's geef je gemiddeld per jaar uit aan luiers .. Hihi, wouw wat een geld !! Er bestaan hele leuke spelletjes die je kunt doen tijdens een babyshower zoals het raden van babyfotos en het raden van babyvoeding. Tijdens mijn babyshower hebben de "meiden" allemaal een rompertje gekleurd waarop de bevallingsdatum, naam en geboortegewicht werd geraden. Erg leuk, want deze kan ik gewoon wassen en gebruiken! De namen waren ook heel bijzonder ;-) Daarnaast was er een ontzettend lekkere taart gebakken, wraps gemaakt en allerlei lekkere roze snoepjes gehaald. Ik ben zelf enorm fan van fristi, appelsap en taksi.. Dit was er dan ook in overvloed :-) 

De kadootjes waren ook echt geweldig!! Rompertjes, sokjes, speeltjes, schoentjes, slofjes .. Allemaal zo klein en schattig!! (Zie foto bij blog) natuurlijk kan je dit feestje zo gek maken als je zelf wilt, het is natuurlijk een gezellig vrijwillig feestje want je krijgt al zo veel tijdens en na je zwangerschap! Toch, heb ik de bijgewoonde babyshowers en mijn eigen niet willen missen! Een echt vrouwen feestje waar je nog veel van op kan steken door ervaringen met elkaar te delen ! 

9 jaar geleden

@miranda1983 dat was het ook echt zeker! Het voelde heel bijzonder!! Alle voorpret kunnen delen met vriendinnen plus de kennis van de oma's :-) Hihi!! Echt leuk!!

9 jaar geleden

Inderdaad alle moeite die vriendinnen, oma's en schoonzusjes hebben genomen om dit te organiseren!! Echt heel leuk!! Genietse, we lopen niet ver van elkaar! Ik ben bijna 32 weken!! Spannend!!

9 jaar geleden

Whaha ja @braamn!! Ik voelde mij ook heel bijzonder die middag!! Fijn gevoel hè hihi!!

9 jaar geleden

Wouw inderdaad!! Wel leuk zo op de valreep ;-) veel succes de laatste loodjes!!