Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

10 goedkope en gezellige uitjes voor peuters en kleuters

Voor veel vaders en moeders is het ook echt een sport om er goedkoop en gezellig tussen uit te gaan. Als de kinderen het dan ook naar hun zin hebben, dan is het uitje helemaal geslaagd voor het hele gezin. Voor sommige gezinnen is het lastiger om uitjes te verzinnen. Dit artikel biedt inspiratie voor de leukste dagjes uit met je peuter of kleuter.

Goedkope en gezellige uitjes

1. Lekker naar de zee of naar het strand

De meeste peuters en kleuters zijn graag buiten. Bij lekker weer kun je met ze naar zee of naar het strand gaan. Zand en water is de perfecte combinatie voor de kleintjes. Als je naar zee gaat betaal je tevens. geen entree. Voor de ouders is dit ook een leuk uitje, omdat je gezellig samen aan de zee kunt gaan wandelen als gezin en je geniet van het mooie uitzicht. Verder kun je met je kinderen zandkastelen bouwen. Of je kunt lekker genieten van de zon en je kinderen van het water.

Je kunt zelf een koeltas meenemen met eten en drinken erin, dit scheelt ook weer in de kosten. Vaak vliegt de tijd voorbij, omdat de kinderen zich goed kunnen vermaken op het strand. En zowel naar zee of naar het strand gaan is leuk voor peuters en kleuters en de ouders niet te vergeten!

2. Zwembad

Wat je het hele jaar kunt doen met peuters en kleuters is gaan zwemmen in een binnen zwembad. Pret het hele jaar door. Je kunt bij diverse zwembaden een kortingskaart kopen zodat je hele jaar door goedkoop kunt gaan zwemmen. In sommige zwembaden kun je op bepaalde tijdstippen goedkoper zwemmen als je kind daar zwemles volgt of zijn er andere kortingsacties. Sommige  zwembaden hebben een buitenbad, ideaal voor als het heel mooi weer is.

3. Kortingsbonnen en veilingen

Vaak vind je via internet of via de post diverse kortingsbonnen. Ook lopen er regelmatig acties via supermarkten of kun je via rentepunten die je bij je bank spaart behoorlijke kortingen op entreekaarten krijgen. Wil je eten met iets leuks combineren dan kun je bijna altijd wel met korting naar Mc Donalds. Het is voor peuters en kleuters dolle pret. Veel kinderen zijn dol op frietjes en na afloop kunnen ze nog lekker gaan spelen in de ballenbak.

Via diverse veilingsites kun je meebieden op allerlei uitjes, zoals kaartjes voor de dierentuin of een leuke theatervoorstelling. Je kunt zo met hoge kortingen weg.

4. De Efteling

De Efteling is een geweldig park voor peuters en kleuters. Wie kent het sprookjesbos nou niet? De gezichten van de kinderen is dan echt geweldig om te zien. Je kunt kijken of je met kortingsbonnen naar de Efteling kunt. Een dagje uit met de kinderen naar de Efteling is een geweldig leuk avontuur. Je kunt ook kijken of je andere kortingsbonnen kunt vinden voor andere leuke attractieparken voor peuters en kleuters. De Efteling is natuurlijk niet goedkoop, maar als je goed oplet kun je altijd wel ergens een kortingsbon vinden of voor korting sparen.

5. Speelnatuur 10 gemeenten

Een ruig dagje uit voor het hele gezin bij Speelnatuur Tiengemeten! Dat betekent hutten en vlotten bouwen, dammen leggen in de beek, kikkers besluipen, dwalen in het doolhof of door tunnels kruipen. Dat kan allemaal op de verschillende speeleilanden en in Waterrijk. De elementen uit de natuur zijn je speelgoed.

6. Kinderboerderij

Dieren en kinderen zijn een geweldige combinatie. Veel peuters en kleuters zijn dol op de geitjes en andere dieren op de kinderboerderij. Verder kun je ook brood van thuis meenemen en aan de dieren voeren op de kinderboerderij. Als je in het voorjaar gaat, worden er vaak jonge dieren geboren. Ontzettend leuk voor de kleintjes. Konijnen zijn ook heel leuk voor de peuters en kleuters. De entree is vaak gratis en je kunt er vaak op loopafstand naar toe.

7. Eendjes eten geven

Veel peuters en kleuters vinden het geweldig om de eendjes eten te geven. Bewaar je brood en ga er met de kleintjes op uit, om de eendjes, ganzen en zwanen eten te gaan geven. Een hele leuke ervaring.

8. Naar het bos

Wat je het hele jaar kunt doen, is naar het bos gaan. De herfst is een geweldige periode van het jaar om naar het bos te gaan. De gekleurde bladeren in het bos zijn heel mooi om te zien. Verder is het ook mooi om de bladeren op de grond te zien. Peuters en kleuters vinden de paddenstoelen ook heel mooi om te zien. Wandelen in het bos is een ontspanning voor het hele gezin.

9. Picknicken

Wat vooral met lekker weer, geweldig is om te doen, is te gaan picknicken met peuters en kleuters. Je kunt zelf broodjes smeren en deze meenemen. Verder kun je ook je eigen drinken meenemen.

10. Speeltuin

Pret verzekerd voor ieder kind! En vaak is het ook lekker dichtbij.

Heb jij nog tips voor leuke uitjes? Laat het weten in een reactie hieronder.

 

8 jaar geleden

Sprookjeswonderland te Enkhuizen (zie mijn blog!)

9 jaar geleden

Bedankt voor jouw uitgebreide reactie! Ik deel jouw mening over een gezonde levensstijl want dat vind ik als moeder ook heel belangrijk voor mijn kinderen. Wij gaan af en toe met onze kinderen naar de MC Donalds en niet dagelijks. In mijn artikel heb ik proberen aan te geven als je een dagje weggaat dat je met korting naar de MC Donalds kunt gaan. De Efteling is qua gezelligheid een geweldig park, voor jong en oud en je kunt er de hele dag blijven. Het is niet goedkoop, vandaar dat ik er de volgende zin bij staat: De Efteling is natuurlijk niet goedkoop, maar als je goed oplet kun je altijd wel ergens een kortingsbon vinden of voor korting sparen. De binnenspeeltuin is een hele leuke tip. En zo kun je ook zeker leren van de tips van andere moeders en dat is leuk aan mamaplaats. Bedankt voor jouw tips, leuk om te lezen hoe jij het aanpakt. Veel plezier toegewenst.

9 jaar geleden

Leuke tip!

9 jaar geleden

Ik keek een beetje op van de tips van McD en Efteling, vindt ze er qua prijs niet echt bij horen en de eerste vind ik ook nogal opvallend als je bedentk hoeveel tips er juist op sites als mamaplaats te vinden zijn om je kindje een goede gezonde eter te laten worden. Dan denk ik niet meteen aan een snackbar... Qua gezelligheid past Efteling er uiteraard wel prima bij. Irrland is inderdaad hartstikke leuk en ook veel beter betaalbaar. Verder vind ik ook de in de reactie genoemde tip van een binnenspeeltuin een goede. Wij gaan daar met ons zoontje naartoe als er kermis is . Op de kermis is het namelijk hartstikke duur om een dagje of een paar uur te gaan. Je betaalt minstens 1,50 euro per ritje en die zijn zo weer voorbij, zeker als het druk genoeg is. In die periode naar een binnenspeeltuin en je kind vermaakt zich prima, kan zo vaak ergens in als het wil terwijl jij vooraf zeker weet wat het kost, je kunt vaak zelf eten meenemen waardoor je ook daar de prijs en de gezondheid zelf in de hand hebt en je kind kan als het weer naar school gaat toch lekker meepraten over dat het in de caroussel en de botsauto's enzo is geweest. Wat wij vaker deden om het budget beperkt te houden was een fietstocht maken en die combineren met allerlei kleine leuke bestemmingen. Een kleine buurtspeeltuin is misschien wat saai en geen uren speelplezier, maar als je er een paar langs gaat op een dag waarbij elke net wat andere speelmogelijkheden heeft en je het ook nog eens combineert met bijv. een boswandeling of bezoek aan gratis kinderboerderij wordt het al snel echt een heerlijk uitje. Dan overweg stoppen op een marktje en kindje zelf wat fruit uit laten zoeken zoals aardbeien en druiven en wat broodjes en ergens picknicken stond garant voor een zeer tevreden kindje en kost niets extra's ten opzichte van thuis blijven en is ook nog goed voor je eigen conditie.