Snap
  • portemonnee praat
  • geld
  • moederschap

"De punten van de AH leveren ons 800 euro op!"

Portemonnee Praat met moeder van drie, Sesanne

Hoe zit het met jouw cash flow sinds je moeder bent? In Portemonnee Praat vertelt elke week een moeder over haar inkomsten en uitgaven. Deze week: Sesanne (40), Creative Director en moeder van Max (8), Bram (6) & Philippa (3): "Wat niet veel mensen weten is dat je gespaarde punten bij de AH kunt laten uitkeren voor geld. Dit levert ons ongeveer 800 euro per jaar op!"

Sesanne is samen met haar partner Roderik en woont in Bussum. Sinds ze moeder is geworden is ze vier dagen gaan werken. De kids hebben 3x per week opvang thuis na school.

Houden jullie een huishoudboekje bij?

"Nee, maar dat zouden we echt moeten doen. Er gaat altijd meer geld uit dan we denken, en we weten nooit precies waaraan. Het lijkt me echt goed om dit te gaan doen, zodat we kunnen zien waar ons geld naartoe gaat."

Hebben jullie weleens ruzie over geld?

"Mijn vriend kan thuiskomen met een kar vol chocolade en chips, terwijl ik altijd goed nadenk over wat we écht nodig hebben. Daartegenover maak ik bepaalde aankopen zoals kleding of make-up stiekem wel goedkoper richting mijn partner, vooral dingen die hij niet gebruikt.

Koopjesjager of luxepoes?

"Zeker weten een koopjesjager, al vanaf vroeger. Mijn moeder vond 40% korting zelfs niet genoeg, dus er mocht pas geshopt worden vanaf 50%."

Ik ben een echte koopjesjager, al vanaf vroeger. Er mocht van mijn moeder pas geshopt worden vanaf 50% korting.

Raarste tikkie dat je ooit hebt gehad?

"Een hele dure klassenborrel van één van de kinderen waarvan de wijn niet te drinken was..."

Spaar je apart voor de kinderen?

"Wij zetten de kinderbijslag apart. Dit krijgen de kinderen ieder kwartaal op hun rekening voor later. Daarnaast sparen we maandelijks voor dingen die we gaan doen, zoals skiën, zomervakantie of een weekendje weg. We leggen hier geld voor opzij, zodat het niet ineens een grote hap uit ons maandbudget is wanneer we op reis gaan."

Welke financiële lessen hoop je je kinderen mee te geven?

"Onze kinderen mogen zelf bepalen waar ze hun zakgeld aan uitgeven, maar onzin dingen zoals snoep of bepaalde rages vind ik zonde van het geld. Ik probeer ze te leren sparen voor dingen waar ze langer plezier van hebben dan één middag. Ieder jaar verkopen onze kinderen hun oude speelgoed op de 5 mei-markt in Oegstgeest. Zo leren ze meer over geld en hoe je dit verdient. Ze zien hoe hard ze moeten werken om geld te verdienen. De jongens hebben vorig jaar flink moeten werken om een Nintendo bij elkaar te sparen en zijn hier nu ook heel zuinig op, dat is leuk om te zien."

De jongens hebben hard gewerkt om een Nintendo bij elkaar te sparen en zijn hier nu ook heel zuinig op, dat is leuk om te zien.

Grootste miskoop of allerbeste aankoop ooit? 

"Mijn allerbeste aankoop zijn de stepjes voor de kinderen. Ze kunnen zich hiermee makkelijk verplaatsen en vermaken zich er uitstekend mee, waardoor we langere afstanden kunnen wandelen. Wat elke moeder écht moet hebben is geduld ;) en een Stokke Tripp Trapp, dit is een kinderstoel waarmee je kind vanaf baby tot puber aan tafel kan zitten."

Wat is jouw ultieme budgettip voor extra cash?

"Koopzegels sparen bij de Albert Heijn. Ieder jaar voor de vakantie keren we dit gespaarde bedrag uit. Dat dit kan weet niet iedereen. Dit levert ons ongeveer 800 euro per jaar op. Dat is toch lekker meegenomen voor je vakantie!"

Wil je zelf meedoen aan deze rubriek? Stuur ons een DM op social media of mail naar info@mamaplaats.nl o.v.v. Portemonnee Praat

's avatar
1 maand geleden

Bij de AH kan je dubbel sparen als je premium lid bent. Denkt dat mevrouw daar ook voor gaat. Zelf kopen wij bij de Ah, Jumbo, Dirk en Plus en doen we overal mee aan de koopzegels. Zodra er een boekje vol is, doe ik terugpinnen bij AH en bij de rest contant uit laten betalen en gaat het op de koopzegelspaarrekening 😏👌🏻😉

's avatar
1 maand geleden

Inderdaad, wij vinden het ook ideaal, laten de boodschappen thuisbezorgen en scheelt ons echt veel op het boodschappenbudget, ook al hebben wij andere supermarkten (Lidl & Dirk) in de buurt is dit voor ons de ideale oplossing.

's avatar
2 maanden geleden

Van die 800 euro zeg even 15 boekjes a 52 euro is maar 15x3 euro winst. Drie euro winst na het doen van €490 boodschappen. Mijn gouden tip: die je boodschappen bij de Plus, daar is je winst 2 euro bij elke 200 euro boodschappen. Bovendien investeer je geen 10 cent maar maar 2 cent per zegel, dus kan die 8 cent per zegel ook meteen op de spaarrekening zetten.

's avatar
2 maanden geleden

€800 per jaar? Als je al die boodschappen elders zou doen, zou je ook al heel veel sparen omdat de boodschappen daar veel goedkoper zijn

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.