Aangenaam kennis te maken
Mijn persoonlijke reis naar holistische kindertherapie
Lieve mama’s,
Mijn naam is Michèle Wesenbeek, en met dit blog wil ik mezelf aan jullie voorstellen. Als moeder van twee hoogsensitieve kinderen van 8 en 10 jaar oud heb ik geleerd hoe uitdagend – en tegelijkertijd waardevol – het ouderschap kan zijn. In ons gezin hebben we te maken gehad met de nodige uitdagingen rondom erkenning en herkenning. Gelukkig hebben wij het geluk gehad om niet volledig afhankelijk te zijn van de reguliere zorg, waar destijds wachttijden van 12+ maanden de norm waren. Maar ik realiseer me dat dit niet voor iedereen geldt. Voor ouders die deze luxe niet hebben, kan het gebrek aan tijdige ondersteuning een enorme druk geven. Daarom wil ik mijn kennis en ervaring inzetten om, waar mogelijk, anderen te helpen.
Misschien herken je iets van onze situatie, of misschien is jouw reis heel anders. Wat ik vooral heb geleerd, is dat hoogsensitiviteit geen obstakel hoeft te zijn, maar juist een bijzondere kracht. Toch vraagt het om begeleiding – niet alleen voor het kind, maar ook voor ons als ouders. Vanuit mijn moederinstinct wist ik vaak wat mijn kinderen nodig hadden, maar binnen de privésfeer was het soms lastig om mijn inzichten over te brengen. Als moeder wil je immers vooral als moeder worden gezien, niet als therapeut. Het vinden van die balans is een uitdaging geweest, en die ervaring neem ik mee in mijn werk als holistisch kindertherapeute.
De start van Hart van Robijn
Vorig jaar besloot ik het roer om te gooien en mezelf om te scholen tot holistisch kindertherapeute, met een specialisatie in hoogsensitiviteit (HSP). Op 18 en 19 januari opent mijn praktijk, Hart van Robijn, officieel haar deuren. Het is mijn missie om kinderen én hun ouders te begeleiden, zodat ze de unieke eigenschappen van hun gezin leren omarmen en inzetten.
Ik wil echter meer doen dan alleen persoonlijke begeleiding. Door mijn kennis en ervaring via blogs te delen, hoop ik een bredere groep ouders te bereiken. Het idee is om praktische handvatten te bieden die direct toepasbaar zijn. Dit kan variëren van tips om emoties beter te begeleiden tot inzichten over hoe je signalen van overprikkeling kunt herkennen.
Waarom ik ook wil bloggen
Ik zie mijn blogs als een laagdrempelige manier om ouders te ondersteunen. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om direct professionele hulp in te schakelen, en ik hoop dat mijn blogs een brug kunnen slaan. Het is mijn wens om ouders te helpen, of je nu de luxe hebt om privézorg te regelen of afhankelijk bent van de reguliere zorg met lange wachttijden. Iedere ouder verdient ondersteuning, zeker in situaties waarin snelle actie nodig is.
Daarnaast zie ik mijn blogs als een uitnodiging om samen in gesprek te gaan. Zijn er onderwerpen waar je meer over wilt weten? Misschien loop je tegen iets aan waar ik over kan schrijven? Of wil je gewoon ervaringen uitwisselen? Ik sta open voor ideeën, feedback en een stukje verbinding met jullie als lezers.
Ik kijk ernaar uit om deze reis met jullie te maken en hoop dat mijn praktijk, mijn blogs en mijn persoonlijke inzichten van waarde kunnen zijn. Op mama plaats zal ik met enige regelmaat, ambitie is tweewekelijkse, blogs op maat te schrijven. Voor nu wens ik jullie een liefdevol 2025 toe, vol nieuwe kansen en groei – voor jezelf én voor jullie kinderen.
Liefs,
Michèle Wesenbeek
Hart van Robijn