Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Zelf een babyecho maken met je telefoon?

Als je zwanger bent dan worden er een aantal echo’s gemaakt van je baby, waarvoor je altijd naar het ziekenhuis of privékliniek moet reizen. Wil je meer zogenaamde ‘pret-echo’s’ of heb je geen zin in een gang naar de gynaecoloog? Dan denkt het nieuwe bedrijf MobiSante de oplossing voor jou te hebben. Ze komen met eeneen draagbare echoscoop gemaakt die zo op een smartphone kan worden aangesloten.De MobiUS kan met een USB-kabel op de telefoon worden aangesloten en met de speciale software is het mogelijk om de beelden te bekijken terwijl de echoscoop over de juiste plek bewogen wordt.

Er zijn wel een paar forse minpuntjes aan het apparaat. Zo werkt het alleen maar op het inmiddels compleet bejaarde Windows Mobile 6.5, dat al niet meer ondersteund wordt door Microsoft en ook moet je wel een Toshiba TG01 telefoon. De MobiUS is weliswaar een stuk goedkoper dan de normale echoscopen die in ziekenhuizen gebruikt worden, maar als je als amateur aan de slag wil met het maken echo’s van je ongeboren baby, dan kost het nog steeds zo’n 7.500 dollar.

Wat ons betreft kan dit compleet zinloze, achterhaalde stukje technologie zo de prullenbak in. Uit eigen ervaring weten we dat niet alleen het laten maken van echo’s een stuk voordeliger is(soms kan je zelfs gratis 3D-echo’s laten maken), het is ook nog een keer een behoorlijk medisch specialisme wat zelfs een arts niet zomaar onder de knie heeft en als het dan ook nog eens op een compleet achterhaalde smartphone gebeurt…

Bron: http://www.imagzin.nl