Snap
  • Nieuws
  • amerika
  • abortus
  • recht
  • Hooggerechtshof

Zeg maar dag tegen je rechten

Op het moment dat een kleine groep oude mannen bepaald wat alle jonge vrouwen met hun lichaam mogen doen, dan besef je dat de hele wereld gek is geworden.

Vandaag kwam de mededeling dat in Amerika besloten is dat het landelijk recht op abortus geschrapt wordt. We zijn zijn dus weer terug in 1973. Het is nu dus afhankelijk van de staat waar je in woont, of je de keuze mag maken om voor je eigen gezondheid(mentaal of fysiek) te kiezen. 

Wat een bizarre wereld leven we in, dat een groep oude mannen kan bepalen wat een jonge vrouw met haar lichaam mag doen. Los van hoe je zelf tegenover een abortus staat, wie denk je wel niet dat je bent om het dan ook maar voor een ander te bepalen. We leven in 2022, hoe kunnen we nou weer terugvallen naar 50 jaar geleden?! 

De hele MeToo beweging is gefocust op de autonomie van het vrouwelijk lichaam, het feit dat we zelf mogen bepalen wie er aan ons komt. En in Amerika krijgen ze het voor elkaar om zelfs een medische ingreep te verbieden, die voor sommige vrouwen van levensbelang kan zijn. 

Spontaan ben ik blij dat ik in Nederland woord waar ik nog steeds zelf het recht heb om over mijn eigen lichaam te beslissen. Maar stiekem maak ik me best een beetje zorgen, over wat ze hier allemaal voor elkaar kunnen krijgen...