Snap
  • Nieuws

Word/werd jij betaald voor de tijd die je kolfde op het werk?

Wettelijk is bepaald dat moeders een kwart van hun werktijd mogen besteden aan het kolven van melk voor hun baby. Wat blijkt? Hier wordt niet aan gehouden door vele werkgevers.

Al eerder kwam de kolfruimte zelf in opspraak: deze voldoet namelijk in 80% van de gevallen niet aan de wettelijk bepaalde voorschriften.

Er is dus bepaald door de wet dat er mag worden gekolfd op het werk en dat hier qua loon niets op ingehouden mag worden. Toch wordt één op de acht vrouwen hierin benadeeld en levert in op haar loon.

Hoe is de eerste periode bij jou verlopen? Gaf je borstvoeding en werkte je? Werd jouw loon geminderd?

Bron: RTLnieuws

7 jaar geleden

Heb het geluk gehad dat mijn draakjes bij mij op werk kwamen als ze honger hadden. Heb drie kindjes en nog nooit gekolfd tijdens de borstvoeding. Ze kwamen dus bij mij of ze gingen met mij mee als ik weg ging of zaken tussen voedingen door gepland.

7 jaar geleden

Ten eerste is het geen kolfrecht, maar voedingsrecht. Je mag dus ook gewoon de tijd gebruiken om je kindje direct aan de borst te voeden. Ten tweede: bij mij lastig. Als arts moest het vaak snel tussendoor, ook op de planbare momenten, want het loopt toch vaak anders dan gepland. Met cursussen, diensten etc een hele uitdaging. Ik heb dus gewoon geen gebruik kunnen maken van mijn volledige voedingsrecht. En de kamer, tja, in ziekenhuis 1 kamer. Ik zocht maar gewoon een lege spreekkamer uit om daar te gaan zitten.