Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Wie deelt mijn geweldige nieuws op social media?

Als je iets geweldigs te vertellen hebt zou je het wel van de daken willen schreeuwen. Zelf het nieuws de wereld in brengen.

Als je iets geweldigs te vertellen hebt zou je het wel van de daken willen schreeuwen. Zelf het nieuws de wereld in brengen. De reactie van mensen te zien wanneer je ze het verteld en hun reactie te horen. Zo ook bij het nieuws dat je zwanger bent.

Tijdens de 10 weken echo kwamen we erachter dat ik, in plaats van 9,5 week, al 13 weken zwanger was. Dat was een hele verassing en ook wel een opluchting. Nu waren de eerste 12 weken voorbij waarop de kans van een miskraam aanwezig was en we het mensen konden vertellen. Meteen belden we iedereen op dat ze langs moesten komen zodat ze het grote nieuws konden horen. We wilden dit onze dierbaarste familie en vrienden dezelfde dag vertellen zodat ze het niet via iemand anders te horen zouden krijgen. Daarna wilden we het verder de wereld in brengen. Het was toch ons bijzondere nieuwtje dat je aan iedereen zelf wilt mededelen. Niks door de telefoon, via een sms of facebook. Gewoon zo veel mogelijk stralende face to face.
Helaas was er familie die het belangrijk vondt om dit nieuws nog voordat wij er uberhaupt de tijd voor hadden kunnen maken gingen delen op facebook. De eerste foto werd geplaatst met de tekst erbij dat ze een nieuw familielid erbij gingen krijgen. Ik ben blij dat ze het zo leuk vonden, maar waarom moeten ze dat op deze manier naar buiten brengen? Gun het degene om wie het werkelijk gaat om het bekend te maken aan iedereen.
Toen onze zoon geboren was, hebben we maar een paar mensen gelijk gebeld. De rest kon ik pas, omdat ik in de haast mijn telefoon vergeten was, thuis bellen. Dat was maar drie uur later. Ik heb ze het helaas niet zelf kunnen vertellen, want er stonden al felicitaties op mijn whatsapp omdat ze het op facebook hadden gelezen. Ook de eerste foto van onze zoon die op Facebook terecht kwam was niet door ons erop gezet. Heb ik ze uberhaupt toestemming gegeven om foto's van onze zoon op social media te plaatsen? Ik heb dit namelijk liever niet. Je weet nooit waar deze foto's terecht komen en wie daar iets mee doet.
Ik vind het erg jammer dat dit gebeurd, maar kan het toch niet tegenhouden. Het voelt daarnaast als een soort taboe om tegen mensen te zeggen dat ze dit niet mogen doen van jou, want wat stel ik me ook aan. Zelf zou ik het niet doen, maar ja, we denken er allemaal anders over.

mamalovesfashion.blogspot.nl

9 jaar geleden

ik had een smiley neergezet, maar je ziet hem nu niet meer. Idd, maak geen fouten. Je leert hier weer van!

9 jaar geleden

Denk ook dat ze het niet doir hebben gehad. Ze zijn veel te blij met het nieuws geweest en dit is hun manier om het te laten weten. Ga er bi mijn volgende zwangerschap iets van zeggen. Wil dat het dan niet meer gebeurd. Thanks voor je reactie.

9 jaar geleden

9 jaar geleden

Thanks, weet niet of ik er nu nog wat van ga zeggen, maar mocht ik een tweede kindje krijgen dan ga ik dat zeker doen.