Snap
  • Nieuws
  • Zwanger

Wat wil die kat nou?

Onze kat is zeer eenkennig, maar de laatste paar dagen is hij niet meer bij mij weg te slaan!

Mijn man en ik zijn nu meer dan 6 jaar samen. Toen ik hem leerde kennen, had hij deze kat al. Vanaf het eerste moment dat ik die kat ontmoette, sprong hij bij me op schoot. Mijn man vertelde me dat hij dat nooit bij anderen doet, alleen maar bij hem. Dus hij maakte een grapje dat ik in ieder geval goedgekeurd was door de kat! Hoewel de kat regelmatig bij mij op schoot kwam liggen, lag hij toch veel vaker bij mijn man op schoot. Op zich niets mis mee.  

In het begin van de zwangerschap kwam hij nog weleens bij me liggen, in het tweede trimester niet meer. Inmiddels ben ik 33 weken zwanger en zit ik sinds een paar dagen thuis. Mijn weekje verlof is ingegaan en aansluitend heb ik zwangerschapsverlof. Sinds ik thuis ben, is de kat echt niet meer bij me weg te slaan. Als ik ga zitten, springt hij gelijk op schoot en duwt hij zijn kop tegen mijn arm of hand aan zodat ik hem moet aaien. Als ik dat even niet doe, tikt hij weer mijn hand aan. Of hij gaat me aan zitten staren! Wel aandoenlijk, maar soms ben ik er wel klaar mee. Als hij dan even niet meer geaaid wordt, gaat hij op schoot liggen. Dit houdt hij zo'n 15 minuten vol, dan springt hij weer van mijn schoot af en gaat hij een rondje lopen. Als hij op schoot ligt en ik wil opstaan, doet hij alsof hij niks merkt en blijft hij gewoon liggen, totdat ik hem van mijn schoot af moet duwen! Hij loopt me achterna, volgt me overal naar toe, zelfs naar het toilet! En als ik hem niet op schoot wil, dan gaat hij naast me op de bank liggen, met zijn kop tegen mijn been aan! Raar beest joh!?

Ik heb weleens gehoord dat katten veel dingen aanvoelen, maar zal het zo zijn dat hij voelt dat de kleine er snel aan zit te komen?? Hebben meerdere mensen hier ervaring mee?

9 jaar geleden

Bijzonder dier blijkt maar weer! En gefeliciteerd met je zwangerschap!

9 jaar geleden

Hoe reageert hij op jouw dochter?

9 jaar geleden

We hebben genoeg tips van de dierenarts gehad die we uiteraard gaan uitproberen! We weten ook wel dat we de kat ook de tijd moeten geven om aan de nieuwe situatie te laten wennen. Ik hoop alleen niet dat nu hij zoveel aandacht vraagt en geeft, dat het binnenkort gaat gebeuren. Daar vind ik het nog iets te vroeg voor. Ik weet dat ze komen wanneer ze er klaar voor zijn, maar 6 weken..

9 jaar geleden

Gelukkig maar! Bij ons is het nog afwachten wat de kat gaat doen.. Zeker omdat hij zo eenkennig is..