Snap
  • Nieuws

Wangpiercing bij baby als statement

Enedina Vance is een Amerikaanse moeder en ze gaat het hele internet over. Waarom? Ze plaatste een foto van haar baby met een wangpiercing op haar Facebook. De reacties gingen los: Dit kan niet!!

Wat blijkt? De piercing is niet echt maar met Photoshop 'gezet'. Haar boodschap: een piercing in een oor van een baby is precies hetzelfde, alleen gebeurt dat dagelijks.

In de tekst op Facebook stelt ze dat zij haar baby bezit, totdat haar kindje 18 is en dus zij bepaalt wat er gebeurt. En ook zegt ze dat iedereen op zijn of haar manier kinderen opvoedt en dat het niemands zaak is om zich daarmee te bemoeien.

Zie hier de post:

6 jaar geleden

Jouw kind kan later als het volwassen is zelf wel bepalen wat het wil. Vroeger 21 jaar, nu 18 jaar. Ik zou zeggen verbied piercingen enz tot hun 18 de. Als ze zo jong zijn, weten ze nog niet echt wat ze willen, ook al lijkt dat wel zo. Een kind van 6 jaar weet nog niet wat ze later mooi vindt. Daar moet je heel voorzichtig mee zijn. Ik ken een jongen die op zijn 11 de verjaardag een tatoeage op zijn arm wilde hebben en die ook nog kreeg. Nu heeft hij er heel veel spijt van. Hij houdt helemaal niet van tatoeages nu hij volwassen is. Bescherm kinderen daarvoor. Tenminste zo denk ik daar over. Mijn kinderen zijn volwassen en nu nemen ze beslissingen, waar ik niets meer van kan zeggen. Zo is het goed!

6 jaar geleden

Dat zou betekenen dat een ouder een kind mag misbruiken tot zijn of haar 18e ... het lichaam, en trouwens ook het karakter, van je kindje is niet van jou als ouder. Je kindje voed je op naar je beste kunnen, maar zodra ze van je gescheiden zijn is je kindje zijn of haar eigen individu. Voor veel moeders begint dit overigens al in de buik, je laat bepaald eten en drinken staan, en houdt bij andere aspecten de ontwikkeling van je kindje in het oog... waarom zou je dat kindje dan na 9 maanden dracht ineens als je bezit beschouwen, als lichaampje waar je zeggenschap over hebt?

6 jaar geleden

Super goed. Die vrouw heeft gelijk. Ik heb ook gewacht tot mijn dochter zelf kwam met ik wil oorbellen. Ze was 6 jaar toen. Ben heel eerlijk geweest van het kan pijn doen als ze ze er in schieten. Kijkt ze me verschrikt aan... gaan ze op me schieten.? Nee schat zo noemen ze dat. Alles goed uitgelegd en vol trots liep ze later met oorbellen. Tenslotte is het toch een verminking van lichaam. Dus een eigen keuze vind ik in deze een betere oplossing.