Snap
  • Nieuws

Voorlezen aan je kinderen: het maakt ze slimmer!

Vandaag is de Kinderboekenweek weer begonnen! Deze week staat in het teken van lezen, lezen en nog eens lezen. Dat is erg goed voor de ontwikkeling van je kind. Ook is voorlezen voor je kind erg goed!

Het is goed om zo vroeg mogelijk te beginnen met voorlezen. Het kan al wanneer je kindje 3 tot 4 maanden oud is. Voorlezen maken baby’s en kinderen slimmer, volgens onderwijsexpert Bus van de Universiteit in Leiden.

Hieronder zetten we de grootste voordelen op een rij:

  • Onrustige baby’s

Als je een onrustige baby voor gaat lezen zal je al snel ervaren dat je baby hier rustig van word. Onrustige baby’s hebben het meeste aan het voorlezen.

  • Bevordert het inlevingsvermogen

Door het voorlezen kunnen kinderen zich beter inleven in andere situaties. Kinderen leren zo andere mensen en dingen te begrijpen.

  • Woordenschat

Door het voorlezen krijgen kinderen een grotere woordenschat. Tijdens het voorlezen leren kinderen nieuwe woorden, en als er een moeilijk woord tussen zit, kan je deze eventjes uitleggen.

  • Het slapen verbeter

Voordat je kindje naar bed gaat is het fijn als je ze een verhaaltje voorleest. Ze worden hier rustig van en zullen ‘s nachts beter slapen.

  • Het is makkelijk

Het is niet moeilijk om eventjes een verhaal voor te lezen aan je kinderen. Je hoeft zelf echt niet van lezen te houden om dit te doen.

  • Verbetert de relatie

Samen met je kind een boekje lezen is goed voor de band tussen jou en je kindje. Je doet dingen samen en hebt een gezellig momentje!

  • Zelf meer lezen

Het voorlezen is een goede voorbereiding voor als ze echt gaan lezen op school. Als je samen met je kindje leest ervaren kinderen dit als leuk. Zo heb je een grote kans als de kinderen zelf moeten gaan lezen op school dat ze dit ook leuk vinden!

Bron: RTL Nieuws

 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.