Snap
  • Nieuws

Tijdens keizersnede wordt baby in haar hoofd gesneden

Je moet bevallen, krijgt een keizersnede en dan wordt je baby tijdens de operatie in haar hoofd gesneden.

Dat kun je bijna niet geloven, toch? Het overkwam de Engelse moeder Emma.

Miscommunicatie

De baby van Emma was aan de grote kant en daarom kreeg zij een keizersnede. Maar tijdens haar keizersnede was eigenlijk de vaginale bevalling al begonnen en was baby Karmen al aan het indalen. Dat wist de arts die de keizersnede uitvoerde niet. Hij vertelde naderhand dat hij niet op de hoogte was dat Emma haar vliezen waren gebroken terwijl, volgens de moeder zelf, dit al wel bekend was bij het ziekenhuispersoneel.

Veiligheidsmaatregelen

Het ziekenhuis zelf zegt de situatie intern onderzocht te hebben. Om een dergelijk ongeval in de toekomst te voorkomen vertellen ze dat ze nu extra veiligheidsmaatregelen treffen vóór het opereren en chirurgen beter laten overleggen met de ouders bij een keizersnede.

Litteken

Gelukkig houdt baby Karmen geen blijven schade over aan deze vreselijk fout. Maar een lelijk litteken blijft wel voor altijd zichtbaar. De familie van baby Karmen laat het hier niet bij zitten en is van plan om verdere stappen tegen het zieken huis te ondernemen.

 

Bron: The Sun

6 jaar geleden

goedendag , ik kan me heel goed voorstellen dat deze mevrouw er niet bij laat zitten ,deze baby is wel getekend voor haar leven, dit is `n hele grove fout, dat had niet mogen gebeuren. Groet, Ruud Arends

6 jaar geleden

Dit gebeurd in Nederland ook. Kunnen ze soms niets aan doen. Bij mijn zoon is dat ook gebeurd. Gelukkig zie je er niks van. Zijn haar is er overheen gegroeid. Als je hem kaal scheert dan zie je het

6 jaar geleden

Ik ben zelf ook met een keizersnee geboren en de dokter heeft bij mij in mijn been gesneden!

6 jaar geleden

Hier liep m'n kleine ook een kras op d'r koppie op. Maar t was een spoedkeizersnee, en we hadden het anders allebei niet overleefd, dus niets dan hulde aan de arts voor haar snelheid en daadkrachtig optreden. Tis toch een wonder dat ze een kind er zo uitkunnen krijgen. Belachelijk om arts aan te klagen, waar gehakt wordt vallen spaanders, en een arts die met z'n billen bij elkaar en in z'n achterhoofd bang is om aangeklaagd te worden, hoef ik niet. Geef mij maar die arts die met al zijn of haar ziel en zaligheid, relaxed en ontspannen er in springt om het beste te doen.