Snap
  • Nieuws

Strikte bedtijd helpt je kind aan genoeg slaap

Een strikte bedtijd helpt je kind aan genoeg slaap. BMC Public Health onderzocht dit. Volgens het onderzoek zouden kinderen van ouders die strikte bedtijden en regels aanhouden in de avond, meer kans hebben om genoeg slaap in een week te krijgen.

Voor het onderzoek zijn 1.622 Canadese ouders ondervraagd die minimaal een kind tussen de vijf en zeventien jaar oud hebben. De onderzoekers ontdekten dat ouders die hun kinderen alleen door het wijzen op de tijd naar bed sturen, maar verder niets forceren, hun kinderen 71 procent minder kans hebben om hun juiste hoeveelheid slaap te krijgen voor de hele week. Hieruit blijkt dat je best wel streng mag zijn wat betreft bedtijd. 

Hoofdonderzoeker dr. Heather Manson legt uit dat doordeweeks bedtijdhandhaving beter helpt dan aanmoediging om kinderen genoeg slaap te laten krijgen.

Het onderzoek is gebaseerd op de bevindingen van de ouders die mee hebben gedaan aan het onderzoek. Dit moet nog aangevuld worden met feiten over de kwaliteit en de duur van slapen.

Heeft jouw kindje een strikte bedtijd?

Bron: Nu.nl