Snap
  • Nieuws
  • sinterklaas
  • mamaleven
  • pieten
  • #magie
  • #sintenzijnpieten

Sinterklaas!!!................Wat is dat???

Sinterklaas tjaaaaa wat moet ik er nu van zeggen.

Vroeger, ja ik ga het zeggen, vroeger was alles anders en beter.

Als klein meisje (oké ben nog steeds klein, hahahaha) Maar even terug. Als klein meisje kon ik altijd zooooo genieten van Sinterklaas. Alles versierd, de pietjes in de Bijenkorf, daar ging ik altijd met mijn opa en oma heen, de sfeer en de magie die om Sinterklaas heen hing! Geweldig!

En het leukste van alles, doordat de Sint in het land kwam, betekende dat ook dat ik bijna jarig was. Zoals velen van jullie weten ben ik dus 5 December jarig. Ja ja samen met de goedheiligman.

Maar nu, de magie slipt langzaam weg. Ik merk dat Sinterklaas elk jaar stukje voor stukje afbrokkelt. Ik vind het zo jammer dat ik de magie, de traditie niet kan overbrengen naar mijn meiden, in ieder geval niet zoals ik het vroeger altijd heb ervaren.

Alles is nu zo anders, minder leuk, soms zelfs een beetje eng. Ik let tegenwoordig heel erg op wat ik wel en niet kan en mag zeggen. Helaas leven we nu in een wereld waar iedereen meteen bevooroordeeld wordt. Ja ik hou van het Sinterklaasfeest, ben er gek op. 

De schoentjes zetten, het zingen voor het raam, de glinsteringen in de ogen van de meiden als ze De Sint en de Pieten zien, de leuke Sinterklaas films, de pepernoten natuurlijk en de cadeautjes niet te vergeten. Na dat alles komt natuurlijk de GROTE dag, pakjes avond (en mijn verjaardag). Wat zal er allemaal in de zak zitten?! Komt Sinterklaas wel langs? Gaan de pieten met pepernoten strooien?!! Helaas merk en voel ik dat dit feest langzamer steeds meer verdwijnt in het straatbeeld.

Zo jammer.

Zal Sinterklaas over 10 jaar nog bestaan?

Liefs Cherrys 

3 jaar geleden

Dat klopt, maar toen waren ook echt alle straten versierd alle winkels in Sint sfeer. Dit jaar niet. En ook mede door Corona is alles anders nu. En heb dit uit mijn perspectief geschreven en mijn gevoel 😄

3 jaar geleden

Ik denk dat kinderen magie in alles kunnen vinden wat ze als leuk ervaren in hun jeugd. En dat hoeft niet altijd hetzelfde te zijn als bij ons 😊

3 jaar geleden

Ik hoop het wel ik vind het zo leuk en gezellig en allemaal vrolijkheid 😁

3 jaar geleden

Ja gelukkig maar dat ze er nog zo in op kunnen gaan hé 😃 vanuit hun blijft de magie dan toch nog bestaan!