Snap
  • Nieuws

SCHOKKEND: Veel raambekleding is gevaarlijk voor kinderen

Uit onderzoek is gebleken dat veel raambekleding zoals rolgordijnen en jaloezieën erg gevaarlijk kunnen zijn voor kleine kinderen.

Er is een test gehouden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit met 23 verschillende raambekledingen. De uitslag van deze test is schokkend.  7 van de 23 raambekledingen zijn per direct uit de verkoop gehaald omdat deze zeer gevaarlijk kunnen zijn voor kleine kinderen.

Het gaat voornamelijk om de koortjes die zo onveilig zijn. Als deze koortjes te lang zijn kunnen de kinderen zich er perongeluk in ophangen of komen knel te zitten.  

Hieronder een filmpje van RTL Nieuws:

Bron: RTL Nieuws

7 jaar geleden

Ik heb dit toch echt mee gemaakt en god dank was ik op de slaapkamer en er dus optijd bij. Mijn schoonmoeder had voor onze eerste zoon prachtige gordijnen gemaakt met als afwerking halve maantjes waar ik als de gordijnen open waren het gordijn mooi in kon laten hangen. Mijn zoontje toen 2 jaar was met mij op zijn kamertje ik vouwde zijn kleertjes op de commode en hij speelde op zijn bed dat naast het gordijn stond. Tot ik een raar geluid achter me hoorde en omdraaide.... Mijn zoon had het halve maantje om zijn nek gedaan en hing letterlijk te stikken in dat ding. Zijn voetjes bungelend boven de grond. Ik heb hem snel los gemaakt en 10 min met hem op schoot zitten huilen dit had zo vreselijk mis kunnen gaan.... stel ik was niet op zijn kamer pfff ik heb de maantjes meteen eraf gehaald en nooit meer terug gehangen

7 jaar geleden

Ja, ook het eerste wat in me opkwam, was: betuttlinnnngggggg! Again. Zucht.

7 jaar geleden

Haha! Ja, koordjes zullen ze bedoelen hè! Whahahaha!

7 jaar geleden

Wie bekleedt dan ook zijn raam met een compleet koor?? Dat is toch vragen om problemen..