Snap
  • Nieuws
  • Zwanger

Scheiden tijdens je zwangerschap

Het is zo moeilijk, dit had je nooit gewild. En toch gebeurt het. Scheiden bijvoorbeeld... Tijdens je zwangerschap nota bene!

Scheiden tijdens zwangerschap

Dingen die je gewoonweg niet wilt meemaken. Situaties die je je grootste vijand niet gunt. Dat soort teksten komen in me op. En toch komen onvoorstelbare situaties veel te vaak voor. Wat dacht je van een echtscheiding…. Tijdens je zwangerschap?!

Toen mijn beste vriendin enkele maanden geleden vierde dat ze zwanger was had ik nooit gedacht dat ik nu met haar moest zoeken naar een goede en snelle manier om te scheiden. Terwijl ze dus nog zwanger is, ja.

Een maand of zes ondertussen, maar wel in de situatie dat het huwelijk eindigt. Maar wat moet je dan allemaal regelen? Met betrekking tot de scheiding en natuurlijk ook wat betreft jullie kindje. Of wordt het niet jullie, maar jouw kindje? En welke achternaam kies je dan?

 

7 jaar geleden

Ooh wat pijnlijk om te lezen.. Dit gun je echt niemand, en dan met name het ongeboren kindje niet. Ik hoop dat mama zich kan ontspannen en dat het kindje beschermd word van alle ellende en emoties. Er moet wel iets heel heftigs gebeurt zijn dat het het vechten niet meer waard is, en dat ze zelfs niet nu er een kindje komt nog er voor kan vechten.. Wat ontzettend moeilijk dat een tijd van blijdschap een donkere rand krijgt door deze situatie. Hopelijk is er voldoende steun en begeleiding/hulp om door deze pittige tijd heen te komen. Ik heb geen ervaring, behalve dat mijn ouders 3x gescheiden zijn van tafel en bed in mijn kinderjaren en 3x ook weer bij elkaar kwamen, waaruit vervolgens drie jongere broertjes zijn voort gekomen. Mijn ouders hebben mij geleerd om te vechten en niet weg te lopen, hulp te zoeken en er voor te gaan. Iets wat ontzettend van de oude stempel is maar waar ik volledig achter sta. Er zijn natuurlijke situaties dat je niet kan blijven vechten of niet meer hoeft te vechten zoals bij huiselijk geweld, vreemdgaan etc. maar als ik kijk naar mijn ouders dan weet ik dat het het vechten meer dan waard is en dat samen oud worden het mooiste is wat een echtpaar samen kan bereiken maar ook is dat wat uiteindelijk ieder kind, jong of volwassen heel erg goed doet. Ik wens haar heel veel sterkte en troost en hopelijk zal alles snel op zijn pootjes terecht vallen.

8 jaar geleden

Het blijft heftig... Geen ervaring, ook niet in mijn omgeving en ik hoop zo dat dat zo blijft... Sterkte voor je vriendin!