Snap
  • Nieuws
  • zorg
  • coronacrisis
  • waarderingvoordezorg
  • respectvoordezorg

RESPECT VOOR DE ZORG

Nu we inmiddels een flink aantal weken verder zijn in de Corona crisis wordt, gelukkig, bij steeds meer mensen duidelijk hoe belangrijk het is om als land de zorg op orde te hebben. En daarmee bedoel ik niet alleen het aantal ic bedden maar ook alles daaromheen.

Ik heb zoveel respect voor mensen die in de zorg werken. Daar mag best wat tegenover staan. Zij zouden naast een dikke vette bonus ieder jaar, ook regelmatig echt in de watten moeten worden gelegd door bijvoorbeeld een massage, goede maaltijd, lekkere fles wijn. Dat soort dingen.

Salaris

Ook voor de Corona crisis kwam dit besef al, vooral toen onze dochter (destijds 4 jaar) een paar weken werd opgenomen i.v.m. haar jeugdreuma. De zorgmedewerkers lopen de benen uit hun lijf, maken lange dagen, draaien wisseldiensten en dat allemaal voor een salaris dat niet eens in de buurt komt van wat er tegenover zou moeten staan.

Bezuinigingen

Door alle bezuinigingen de afgelopen jaren is de werkdruk steeds meer toegenomen. Mensen moeten steeds meer doen, maar met steeds minder collega’s.

Helaas lees ik net dat de motie (voor betere arbeidsvoorwaarden en meer geld voor zorgpersoneel, dat het zwaar te verduren heeft gehad in de coronacrisis) is afgewezen. Hoe dan?!

Hier kan ik echt verdrietig om worden. Hoe kan je deze beroepsgroep waarop zo zeer is geleund de afgelopen tijd, als een baksteen vallen?!