Snap
  • Nieuws
  • #breaking

Pasgeboren baby houdt spiraaltje vast dat zwangerschap had moeten voorkomen.

De foto gaat inmiddels de hele wereld rond. Op de foto is te zien hoe het pasboren baby’tje het gefaalde spiraaltje van zijn moeder in zijn hand houdt.

Twee jaar geleden werd bij de 34-jarige moeder, die al twee kinderen heeft, het spiraaltje ingebracht. Het spiraaltje was immers niet betrouwbaar.

Al snel viraal

Tijdens de bevalling kwam het spiraaltje naar buiten, samen met de baby, die het vervolgens in zijn hand greep. Tran Viet Phuong, verloskundige in het ziekenhuis, merkte de opvallende gebeurtenis op en deelde de foto’s op de sociale media van het ziekenhuis. De reacties stroomde binnen een paar minuten al binnen. 

Na de bevalling, dacht ik dat het interessant was dat hij het spiraaltje vasthield, dus nam ik een foto. Ik had nooit gedacht dat het zoveel aandacht zou krijgen.

Werking 

Als het goed werkt, voorkomt het spiraaltje dat de zaadcel het eitje bevrucht door het afgeven van koper (het maakt het zaad van de man inactief) of hormonen (het maakt de baarmoedermond dikker en daarmee lastiger voor het zaad er doorheen te komen) af te geven. Door het afgeven van hormonen wordt het voor de bevruchte eicel ook moeilijker zich te nestelen in de baarmoeder. Tran Viet geeft aan dat het spiraaltje bij deze moeder naar alle waarschijnlijkheid van de oorspronkelijke positie losraakte, waardoor het niet effectief bleek.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat zoiets als dit voorkomt en het nieuws haalt. In 2017 werd de Amerikaanse Lucy Hellein moeder van baby Dexter Tyler ondanks dat ze een spiraaltje gebruikte om zwangerschap te voorkomen. Een foto van kleine Dexter met in zijn handje de spiraal die zijn geboorte had moeten voorkomen, ging al snel viraal. 

Bron: AD