Snap
  • Nieuws
  • Zwanger
  • ouders
  • baby
  • geslacht

Ouders mogen geslacht van baby niet weten

Een nieuw Europese richtlijn kan ervoor zorgen dat een vrouw tijdens de zwangerschap het geslacht van de baby niet zou mogen weten.

Dit voorstel werd goedgekeurd door  een raad van de Europese Commisie. Dit is goedgekeurd om te voorkomen dat ouders een selectieve abortus plegen.  In de Sovjetstaten nemen de abortussen op basis van het geslacht in proporties toe en dit baart de leden van de Raad zorgen. In de landen zoals Albanië, Azerbeidzjan en Armenië worden op elk 100 meisjes 112 jongens geboren, in Georgië is dit 111 jongens voor 100 meisjes. Nu willen experts weten hoe dit kan komen.

Deze aanbevelingen willen ze toepassen op alle Europese Lidstaten. Er is heel veel kritiek op dit, ouderverenigingen zijn boos en dokters vinden niet dat dit zal gaan werken. Sommige ouders weten al bij de 12e week het geslacht van hun baby en andere krijgen dit in het twintigste week te horen.

In Groot-Britannie  hield een islamitische moeder (Natalie Mann) een actie omdat het ziekenhuis tijdens haar 20 weken zwangerschap het geslacht van de baby niet wilde vertellen. Zij wilde graag aan haar andere kinderen vertellen wat het geslacht van het baby zou  zijn. Veel Britse ziekenhuizen maken dit niet meer bekend, omdat de voorkeur bij islamieten uitgaan naar een jongen voor een eerstgeboren kind. Hierdoor zouden er heel veel meisjes worden geaborteerd.

Dit is volgens Gillian Lockwood moeilijk te voorkomen. Ouders willen meestal het geslacht van de baby ook weten om de kinderkamer te kunnen inrichten en om al babykleding te kunnen kopen.

Wat vinden jullie van het niet mogen weten van het geslacht van je baby?

12 jaar geleden

Zo als altijd heeft alles 2 kanten. Fijn dat de echos er zijn om de kindjes goed in de gaten te houden en leuk dat je kunt weten wat het geslacht is maar de andere kant kom je nu soms voor keuzes te staan die je eigenlijks niet wilt maken en gebruiken ouders de informatie om hun voorkeur te handhaven. Ikzelf wou bij de eerste 2 niet weten wat het geslacht was. Bij de 3e wel omdat we met 13 weken te horen kregen dat ons kindje niet kon leven buiten mijn buik en tijdens of kort na de geboorte zou overlijden. Ons kleintje heeft het lang geheim gehouden maar uiteindelijk wisten we voor de bevalling aan dat we een zoon zouden krijgen. De laatste zwangerschap wou ik wel graag weten of we een zoon of dochter zouden krijgen. Gewoon omdat de zwangerschap al spannend genoeg was en emotioneel genoeg. Een zoon of dochter beiden welkom maar als we een dochter zouden krijgen dan wou ik dat graag eerder weten omdat dit ons laatste kindje zou zijn en dus zou het betekenen dat ik nooit een zoon zie opgroeien. Ik ben erg blij dat ik het vooraf al wist dat we een meid erbij kregen. Nu was de kraamtijd niet extra beladen met nog een stukje rouw om onze zoon.

12 jaar geleden

als de wet al zegt wanneer we het geslacht mogen weten en wanneer niet ?, wat is dan de volgende stap ?, dat ze ons gaan vertellen of jij of ik een kind mogen maken of niet. ouders hebben het recht om te weten wat ze krijgen een dochtertje of een zoontje. de euro raad zou zich beter eens bezig houden met dingen die realistisch zijn zoals de al 2000 jaar beloftes dat er vrede zou zijn enz... lullen uit hun nek dat kunnen ze en dingen tot stand brengen die zinloos zijn ja dat wel , maar doen wat ze moeten doen. al die politiekers zijn dezelfde bulschit creeren en nog meer bulschit creeren . straks zal de ene nog brood mogen eten en de andere niet. waar zijn jullie toch mee bezig zeg.....!!!!!!, mensen die hun kinderen laten aborteren zijn niets meer dan moordenaars en komen de wereld van mijn vader niet binnen laat dit heel duidelijk zijn en kind aborteren is een kind van god doden en god gaf jou het leven dus ga maar na hé

12 jaar geleden

Dit is echt te gek voor woorden. Je gaat je baby toch niet weghaleon, vanwege het geslacht. Ipv het niet laten weten wat het wordt, kunnen ze beter in deze landen de abortus grens omlaag gooien. Vind sowieso de grens tot 21 weken erg hoog! ( mits er een medische reden is, dan mag er van mij wel een uitzondering gemaakt worden )

12 jaar geleden

Dat was zeker wel een hele moeilijke periode voor jouw. Ik vind het echt super goed van jouw dat je geen abortus heb gepleegd..super mama!