Snap
  • Nieuws

Opgelet: overdekte speeltuinen niet veilig genoeg

Scherpe delen die uitsteken, touwen en netten die beschadigd zijn, geen goede ondergrond om een val op te vangen en te lage leuningen aan een speeltoestel om een val te voorkomen: veel indoorspeeltuinen zijn niet veilig genoeg voor kinderen.

Beschadigde toestellen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft inspectie uitgevoerd en wij werden niet vrolijk van de uitslag. Zo bleek dat sommige toestellen niet goed aan de grond vastgemaakt waren en een aantal bevestigingspunten waren versleten met het risico dat onderdelen los kunnen komen.

Er zijn zo'n 150 overdekte speelterreinen in Nederland, waarvan er vorig jaar 37 zijn gecontroleerd. De indoor speeltuinen waarbij technische mankementen aan het licht kwamen kregen een 'waarschuwing'. Wanneer de toestellen bij een tweede inspectieronde nog steeds niet op orde waren moesten de speeltoestellen buiten gebruik worden gesteld.

Let extra goed op!

Er wordt nu gesproken over meer inspectie vanwege de veiligheid van kinderen. Omdat ruim driekwart van de speeltuinen nog niet is onderzocht adviseert de Keuringsdienst extra goed op te letten.

De dienst heeft een overzicht online gezet van alle overdekte speeltuinen in ons land, met daarbij de uitslagen van de controles. Klik hier voor de uitslagen van de onderzochte indoor speeltuinen.

Bron: RTL Nieuws