Snap
  • Nieuws
  • Traject
  • Ivftraject
  • wensouders
  • projectbaby
  • babyB

Ons iui traject

Het iui traject, tja waar zal ik eens beginnen. 

Aangezien ik natuurlijk 2x natuurlijk zwanger ben geraakt had ik veel hoop. Hoop dat dit kleine zetje wel ging werken voor ons want ja alles was in princiepen goed, oké ik had dan wel endometriose maar de arts gaf ons gewoon een goede kans. Het spannende hier aan vond ik toch wel dat zelf prikken, uiteindelijk viel dit allemaal reuze mee en wen je er snel aan !

We begonnen met ronde 1, waarbij we een langzaam eitje hadden die starten met 10 mm 2e echo 14,1 en toen 19,1 en de iui kon geplant worden. Het meest onromantische aan dit hele traject is dat je echt alles niet samen kan doen, je man spuit in een potje en iemand anders giet het naar binnen. Met 10 miljoen zaadjes waren wij geprezen en hoopte wij op een goede uitkomst. Helaas werd ik al 2 dagen eerder ongesteld en werd de dosis gonal F verhoogt we begonnen met 75ie en startte ronde 2 met 100 ie.

Ronde 2 was raar, het ergste was dat je altijd een uitgangsecho krijgt en onze afdeling in het ziekenhuis is niet gesplitst dus wat krijg je, zwangeren bij elkaar en mensen waarbij het niet lukt. Nou ik kan je vertellen na zo´n ronde waarbij het niet is gelukt en dan tussen 7 zwangere mensen te zitten de tranen vloeide rijk en het was heftig. Ook komt dit deels door de hormonen, wat ook eng is aangezien ik toch een depressie en ptss heb gehad + de hormonen niet fijn !. Goed, we hadden deze ronde binnen 7 dagen al 1 ei van 19mm nu zul je denken wat goed ! maar nee, uiteindelijk is dit ei een cyste geworden en was dit dus helemaal geen goed ei (achteraf gezien) Maar met 27 Miljoen zaadjes gingen we er toch voor, ook was het eitje uit zichzelf gesprongen zonder de ovitrelle te zetten maar ook deze ronde liep uit op niks !

Ronde 3 was over het algemeen best positief ik startte met 125ie gonalF en had ook gelijk 2 eitjes een van 12mm en een van 13 mm. Bij de volgende echo hadden we opeens 3 !! eitjes 2x 15mm en 1x 11mm ze dacht wel dat die van 11 niet meer mee ging groeien maar wij dachten nou we gaan het zien op de volgende echo ! Toen bij de volgende echo konden we onze ogen niet geloven ! 3 eitjes gegroeid 2x 18mm en die van 11 was naar 17mm gegroeid ! zo super fijn, ik was toen alleen en kon alleen maar janken. Ik belde mijn vriend en die was ook mega blij einderlijk een goede kans in onze ogen ! met 32 miljoen zaadjes gingen we de wachtweken weer in. Die eerste wachtweek ging best snel voorbij, ik had een tussen gesprek met mijn hoofd behandelaar, en zij vertelde toen dat ze eigenlijk 6x iui wilde doen ik zij gelijk dat ik het daar niet mee eens was want ik vond het gewoon een rot traject met zoveel onzekerheden. Ik wilde ook eerst doorverwezen worden om die endo nog eens goed te laten nakijken in het bronovo ziekenhuis in den haag. Uiteindelijk kregen we daar te horen dat de endo minder erg was dan gedacht (gelukkig) en dat iui ons de zelfde slagingskans gaf als ''normaal'' proberen en dat ivf een betere keus was tegenover iui. Ook werd ik bij deze poging weer flink wat dagen eerder ongesteld en ik had zo'n goede hoop op deze ronde. 

In de tussen periodes hebben we vooral leuke dingen gedaan, we zijn samen naar Disneyland Parijs geweest, hebben ook een MRI scan gehad uitslagen binnen gekregen en kregen we weer een evaluatie gesprek. Bij dit gesprek hebben we aangegeven dat we graag door willen, door naar ivf/icsi want iui is het voor ons gewoon niet. Gelukkig kregen we hier toestemming voor heb ik ondertussen al de prikinstructies gehad en mag ik bijna starten met ons ivf traject waarbij ik jullie mee ga nemen.

Om veel over het verleden gepraat te hebben wil ik jullie nu mee nemen naar het NU ! hoe het nu gaat met ons e hoe wij verder gaan, maar ook over het dagelijkse leven. Het leven kan zo leuk en mooi zijn maar er zijn ook veel diepe dalen die ik al bewandelt heb. Maar we gaan er tegen aan !

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij My life as Nikki?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.