Snap

Normen en Waarden

De laatste tijd, waar ik ook loop, of wat ik ook kijk op de televisie, denk ik wel eens, waar gaat het heen met de wereld? In wat voor een wereld moeten mijn kinderen opgroeien? Een goed opgevoegde jongen, die het opneemt voor zijn vriend, wordt neergeschoten, omdat hij alleen maar de dader aansprak op zijn daden? Waarom? Wat voor opvoeding heeft deze dader gehad? Ik loop langs een speelveldje, het ene K woord, na het andere wordt er over en weer geschreeuwd en weer denk ik, wat voor opvoeding is hier aan vooraf gegaan?

Tegenwoordig is er geen respect meer naar elkaar. Maar ik, ik probeer dit toch te doorbreken met mijn kindjes. Ik probeer hen zo goed en fatsoenlijk mogelijk op te voeden, met de juiste normen en waarden.

Ik zal mijn kinderen nooit ergens toe dwingen, maar ik vind het wel belangrijk dat oudere mensen, aangesproken worden met u, dat mijn kinderen opstaan in de bus voor de oudere mensen, minder valide, etc.

Ook leer ik ze, dat ze nooit mogen pesten van mij of iemand mogen uitlachen. Een kind of volwassene kan hier een zwaar trauma aan oplopen (ik spreek uit ervaring).

Tevens, als iemand langs loopt en gedag zegt, dan moeten mijn kindjes, Body 1 jaar is misschien nog een beetje jong, maar de oudste Lammy 3 jaar, of zwaaien of dag terug zeggen. Het leuke is, en ja, deze mama is daar heel trots op, als wij langs mensen lopen, zwaait Lammy uitbundig naar de mensen en zegt ze allemaal gedag. Kijk, dan heeft deze mama toch iets goeds gedaan.

Ook ik weet dat dit makkelijk praten is voor nu. Dat er heel veel ouders het ook zo goed mogelijk met hun kinderen hebben gedaan. Dat je niet alles kan voorkomen.

Maar… Ik ga mijn uiterste best doen, om de juiste normen en waarden mee te geven aan mijn kindjes. Mijn ouders hebben dat ook met mij en mijn broertje gedaan, en wij zijn ook heel goed terecht gekomen. Laten we hopen dat onze kindjes, het ook zo goed gaan doen in deze maatschappij, want dan maken in ieder geval een paar kindjes, de wereld weer een klein stukje mooier.

3 jaar geleden

Dankjewel! Ik doe in ieder geval mijn best😊

3 jaar geleden

Ik ben het helemaal met je eens. Was iedereen maar zo..