Snap
  • Nieuws
  • Zwanger

Neeee - 'onze naam' is weg!

Ahgr, ik ben echt even heel boos vandaag... Twee deuren verder is er namelijk een meisje geboren met de naam die wij hadden gekozen!!!

We hebben een vruchtbare straat. Veel baby's en zwangeren. Ook een buurvrouw van een paar deuren verder. Zij heeft een hondje waar Roemer helemaal gek van is en zo zijn we vaak met elkaar in gesprek. 

Een aantal maanden terug vertelde ze dat ze zwanger was, wat leuk! Niet veel later had ikzelf ook een positieve test in mijn handen. Weken lang liepen we samen rondjes door het park en vergeleken we onze buiken. Ik kreeg een meisje en voor hun was het een verrassing. Over namen hebben we het niet veel gehad. Mijn man en ik hebben lang getwijfeld en zij en haar man wisten al toen ze net bij elkaar waren hoe hun kinderen zouden gaan heten. 

De afgelopen dagen was het afwachten, ze stond op springen en telkens als de auto even weg was vroeg ik me af of het aan het gebeuren was. En ja hoor... toen ik terug van boodschappen kwam en door de raam keek zag ik roze vlaggetjes. 

Wat leuk, dacht ik nog, een meisje voor ons meisje :)

Reuze benieuwd hoe het haar afgegaan was appte ik met onze felicitaties. Niet direct iets terug, begrijpelijk als je net bevallen bent. Ik startte met het maken van een salade en ondertussen probeerde ik Roemer zijn rotzooi op te laten ruimen. 

Tot mijn man ineens voor mijn neus stond met een wit gezichtje. Hij kwam uit werk.

Ik vroeg wat er was? Hij zei, heb je het gezien? 

Wat? 

De buurvrouw is bevallen. 

Ja, dat zag ik, leuk he! Allemaal roze vlaggetjes! Een meisje voor ons meisje, zei ik. En ik wilde verder gaan vertellen over wat voor kraamcadeau ik in gedachten had...

Ze hebben onze naam Sil. 

Wat?

Onze naam, staat in koeienletters op het raam geschreven. De naam voor ons meisje Sil. 

Oké, ook ik werd even stil... Mijn hersenen begonnen te pruttelen... wat nu?

Kunnen we nog steeds de naam gebruiken? Is dat raar? Wie was eerst? Zouden ze het erg vinden? Moeten we een nieuwe naam? Nee dat kan niet, we waren eindelijk tevreden! Nee... Nee... Ik ben 30 weken zwanger en de naam voor ons ongeboren meisje staat op het raam bij de buren - wat nu?

5 jaar geleden

Enorm balen idd... ik zou dan jullie naam als tweede naam doen en toch iets anders als eerste naam doen, tenzij je de naam ook anders kan schrijven (Mirthe/Myrte).

5 jaar geleden

Volgens mij is ‘Sil’ hoe haar man haar aanspreekt, dat ze Sylvia heet... ?

5 jaar geleden

Mijn beste vriendin was al 7/8 maanden zwanger toen ik er achter kwam dat ik zwanger was. Toen zij bevallen was belde ze me op, en toen ik vroeg hoe de kleine meid heette, reageerde ik geschokt...(lees; scheldend) Zij schrok er even van, maar toen ik vertelde dat dat de naam was die bovenaan mijn lijstje stond voor een meisje snapte ze het wel! Haar middelste dochters naam was er ook al 1 die van kleins af aan op mijn lijstje stond.. Een paar weken later bleek ik in verwachting te zijn van een zoon! Maar betekend wel dat als het ons ooit gegund is om een dochter te mogen krijgen, dat ik toch op zoek moet/wil naar een andere naam..

5 jaar geleden

Anders noem je haar Silke....kun je het altijd afkorten als je haar roept....