Snap
  • Nieuws
  • baby
  • moeder
  • thuis
  • alleen
  • bizar
  • feesten

Moeder laat peuter (1) alleen thuis zodat ze kan feesten

Maatschappelijk werkers troffen de peuter alleen thuis aan met een vieze luier.

Een moeder heeft haar 18 maanden oude peuter alleen thuis gelaten, zodat ze zelf kon feesten in Swansea (Verenigd Koninkrijk). Maatschappelijk werkers ontdekten dit tijdens een 'verrassingsbezoekje', toen ze de peuter alleen aantroffen met een vieze luier.

Afspraak

De moeder woonde alleen met het jongetje na een gewelddadige relatie met haar ex, tevens de vader van de baby, zo vertelt aanklager Catherine Richards. De lokale overheid stond toe dat haar zoontje bij haar mocht blijven wonen, zolang ze geen contact had met haar ex. Dit is waar het mis ging, toen ze tijdens een afspraak in april 2018 niet kwam opdagen. 

Zijn moeder was nergens te bekennen

Maatschappelijk werkers gingen bij de moeder langs. Nadat de huisbaas hen in het huis had gelaten, vonden ze de peuter in een wieg, alleen. Richards: "Hij was heel erg vies en zijn moeder was nergens te bekennen. Het werd al snel duidelijk dat de verdachte met vrienden en haar ex-partner op pad was en haar zoon alleen thuis had gelaten".

De rechtbank kreeg te horen dat de vrouw die avond betrokken was bij een aanrijding, toen een auto waar ze in zat, tegen een muur was gebotst. De moeder probeerde te ontsnappen, maar de politie heeft haar gevolgd en uiteindelijk gearresteerd. De vrouw gaf vervolgens een valse identiteit. 

Pleeggezin

Het jongetje is inmiddels overgebracht naar een pleeggezin. De vrouw pleitte schuldig aan wreedheid tegen een kind van onder de 16 jaar en het plan om de rechtsgang te verdraaien.

"Hoewel ze de politie tijdens haar arrestatie na de crash had kunnen vertellen dat ze haar zoon thuis onbeheerd had achtergelaten, was haar prioriteit om haar eigen hachje te redden", aldus de rechter. 

Bron: The Sun