Snap

Mee doen met moeders voor moeders

​In mijn eerste zwangerschap wou ik al aan Moeder voor Moeders meedoen.

Dit is een bedrijf dat plas ophaalt van moeders die net zwanger zijn en met die plas kunnen ze weer medicijnen maken voor vrouwen die moeite hebben met zwanger worden.

Het enige wat een moeder ervoor moet doen is haar plas opvangen in een flessen, voor de deur zetten op een bepaalde tijd en dan worden de flessen opgehaald en steeds vervangen door nieuwe lege flessen.

Echter leek het mij in mijn eerste zwangerschap totaal niet haalbaar. Bij mij voor de deur zetten is eigenlijk geen optie omdat ik geen voortuin heb en ik in de binnenstad woon. Daarnaast weet iedereen dan meteen dat je zwanger bent en dat wou ik in mijn eerste zwangerschap eigenlijk nog even stil houden. Ik heb toen ook besloten het niet te doen.

Nu ik weer zwanger was knaagde het toch aan me dat ik hier nog steeds graag aan mee zou willen doen. Ik heb dan ook besloten niet al op voorhand een gehaaste beslissing te maken en mij gewoon aan te melden. Je krijgt dan eerst een intake gesprek over de mogelijkheden en ik besloot dat ik dan misschien samen met Moeder voor Moeders een oplossing zou kunnen vinden voor het gebrek aan een voortuin. Dit keer vond ik het sowieso minder erg als mensen er snel achter zouden komen. Ik had het immers al veel mensen uit mij zelf direct verteld.

Moeder voor moeders kwam al snel langs om de mogelijkheden te bespreken. Eerst krijg je dan een zwangerschapstest die je nog een keer moet doen. Niet om te testen of je daadwerkelijk wel zwanger bent maar om te testen of de HCG waarden wel hoog genoeg zijn om mee te doen. Dit is niet bij alle vrouwen het geval namelijk en deze hoge waarden verdwijnen sowieso na je eerste trimester. (Dat zijn trouwens die zelfde waarden die je zo misselijk maken.)

Dit zat allemaal prima. Ik had hoog genoege waarden, echter kwam toen de domper van het verhaal. Eerst lieten ze mensen de plas ook gewoon voor de deur zetten wanneer ze geen voortuin hadden of kon je je plas naar een openbaar afleverpunt brengen (daar kon echter iedereen ten alle tijden bij) maar hier werd zoveel mee gerommeld dat er veel plas onbruikbaar was. Daarom hebben ze de regels aangescherpt en halen ze plas alleen nog maar op bij mensen in de voortuin of echt bij mensen thuis. Echter kunnen ze geen vaste tijd aangeven wanneer ze langs komen. Alleen maar dat ze ergens op donderdag langs komen. Hierdoor kunnen veel mensen (vooral uit de stad) niet meer mee doen. Ik dus ook niet.

Dat vond ik ergens toch best jammer nu ik er echt voor wou gaan. Ik snap het wel maar hoop voor de toekomst dat ze toch nog een betere oplossing gaan bedenken want ook nu lopen ze veel goed bruikbare plas mis.

 

7 jaar geleden

Ja, dit zijn ook nieuwe regels die ze hebben ingevoerd. Hiervoor deden ze dit wel gewoon maar doordat er te vaak gerommeld werd met de plas moesten ze veel weg gooien en hebben ze aangegeven dat dit niet rendabel is, helaas.

7 jaar geleden

Ik heb geen voortuin, mocht t gewoon voor de deur zetten. Ik woon in een "probleembuurt" maar t mocht gewoon!

7 jaar geleden

Jammer he. Maar niks aan te doen.

7 jaar geleden

Ja maar ik heb ook geen achtertuin waar ze in kunnen, anders was het geen probleem geweest. Bij mij moet het echt op de stoep op straat staan als ik het buiten zou moeten neer zetten.