Snap
  • Nieuws
  • ouders
  • baby
  • zoektocht
  • vondeling

Man (33) die als baby werd achtergelaten op vliegveld heeft zijn ouders gevonden

Ongeveer vijftien jaar geleden besloot hij zijn biologische ouders op te sporen.

Een 33-jarige man die als pasgeboren baby werd achtergelaten op het toilet van de Britse luchthaven Gatwick in Londen, heeft zijn ouders gevonden. Waarom Steve Hydes destijds te vondeling werd gelegd, zal altijd een raadsel blijven, omdat zijn moeder inmiddels is overleden. 

In een dekentje gewikkeld

In 1986 werd Hydes gevonden op het toilet van de zuidelijke terminal in Londen. Hij was in een dekentje gewikkeld en pas zo'n tien dagen oud. Het verhaal haalde de voorpagina's van de Britse kranten. Hij werd 'Gary Gatwick' genoemd, naar de mascotte van de luchthaven. Eerst kwam hij in een pleeggezin terecht en daarna werd hij geadopteerd door de familie Hydes, waar hij opgroeide met drie zussen. 

Nauwelijks informatie

Ongeveer vijftien jaar geleden besloot hij zijn biologische ouders op te sporen. Er was nauwelijks informatie te vinden over Steve, wat de zoektocht erg lastig maakte. De politie had zijn dossier inmiddels vernietigd, waardoor enkele cruciale details verloren waren gegaan.

Goed nieuws

Afgelopen week kwam er dan toch goed nieuws. In een Facebookbericht bevestigde Hydes dat hij met behulp van genealogen en een DNA-onderzoek zijn vader en broers en zussen had gevonden. Niemand van hen wist van zijn bestaan af. 

Hydes bedankt iedereen voor de steun tijdens zijn jarenlange zoektocht: "Het werk dat de genealogen doen, is ongelooflijk. Het is dankzij hen dat ze zaken zoals de mijne oplossen. Elke dag laten meer mensen hun DNA testen en ik hoop dat dit en mijn verhaal bewustzijn kan creëren en kan voorkomen dat andere baby’s worden achtergelaten". 

Bron: AD