Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Koosnaampje in de buik

Jullie hadden vast allemaal wel een koosnaampje voor jullie kleine toen hij of zij nog in je buik zat. Ons koosnaampje voor onze dochter is pas ontstaan bij de vijtien weken pret echo. Bij die echo zag de echoscopiste dat het een meisje was en toen hebben we haar de koosnaam Lidwientje gegeven, aangezien we op de Lidwinastraat wonen.

Ondanks dat een naam is die verder helemaal niet bij ons past waren er toch een aantal mensen die dachten dat ze Lidwina of Lidewij als roepnaam zou krijgen. Niet iedereen had het helder voor de geest dat het ook onze straatnaam is :-)

Hoe heette jullie kleintje en waar kwam die naam vandaan of hoe en je daar op gekomen? Of noemde je hem of haal al bij de naam die hij of zij bij geboorte zou krijgen. Ik deed dat af en toe wel maar ik was zo bang dat ik me zou verspreken als er anderen dan in de buurt waren. Dat is ook een keer gebeurd, maar omdat de naam hun helemaal niet bekend voorkwam is dat niet blijven hangen :-) gelukkig maar want ik vond het leuker dat de naam een verrassing bleef ;-)

 

 

 

 

10 jaar geleden

Wurm noemde we de kleine na de eerste echo dat is eigenlijk tot een half jaar geleden zo geweest, maar nu word ze daar te groot voor en nu is het monstertje geworden :)

11 jaar geleden

Die van mij heet Poppekontje, dat heeft mijn dochter bedacht :) klonk zo lief dus dat hebben we maar zo gelaten. We weten trouwens nog niet of het een jongen of meisje is...

11 jaar geleden

Mooi toeval dan Sandra :D Sette hahahaha zo noemde wij Stella ook, mijn moeder vond dat vreselijk, maar ja het was ook wel een beetje de waarheid. Ze 'nam' alles van me en het ging prima met haar en ik moest vanaf week 20 zo'n beetje om de dag naar het ziekenhuis voor controle omdat het met mij niet zo goed ging ;-)

11 jaar geleden

@ineke: Nee we wisten neit dat Emmy een meisje zou worden....we wilden eigelijk een naampje van cryo (ze was een ingevroren embryo geweest) maar daar kwamen we niet uit dus vandaar emmy ;-)