Snap
  • Nieuws
  • tweeling
  • vader
  • bizar
  • identiek

Identieke tweeling zwijgt over wie de vader is van meisje (9)

Op die manier proberen ze de alimentatie te ontlopen, maar de rechter denkt daar heel anders over.

Twee mannen uit Brazilië, die samen een identieke tweeling vormen, zullen allebei alimentatie moeten betalen voor een negenjarig meisje. Het was niet mogelijk om via een DNA-test te achterhalen wie van de twee precies de vader van het kind is.

Zwijgen

Beide mannen weigerden om te zeggen wie van hen de vader van het kind was, in de hoop dat niemand voor het alimentatiegeld zou hoeven opdraaien. Dat pakte even anders uit toen de rechter oordeelde dat het duo het meisje de kans ontnam om te weten wie haar biologische vader is. "Een van de broers probeert uit slechte wil zijn vaderschap te verbergen. Dergelijk gedrag hoort niet beschermd te worden door het gerecht'', schreef rechter Filipe Peruca in zijn vonnis.

Beide mannen zullen nu elke maand 30 procent van het Braziliaanse minimum maandloon moeten betalen, wat neerkomt op ongeveer 69 euro per persoon. Daarnaast moeten ze bijdragen aan de medische kosten, kosten voor kleding en schoolkosten van het meisje. Dat betekent dat het kind nu ongeveer twee keer zoveel geld zal krijgen als alle andere kinderen in Brazilië met dezelfde economische achtergrond. 

Moeder

De moeder van het meisje, die nu 25 is, leerde de vader kennen op een feestje van gemeenschappelijke vrienden en het duo had een kortstondige relatie: ''Hij vertelde me dat hij een tweelingbroer had, maar ik werd niet aan hem voorgesteld. Ik vermoedde op dat moment niets'', laat ze weten volgens de gerechtsdocumenten.

Ze stapte naar de rechter om een DNA-test te eisen van de vermoedelijke vader. Toen die positief was, beweerde de man dat zijn broer de vader was. Ook die test was voor 99,9 procent positief. Identieke tweelingen zijn namelijk genetisch identiek.

De advocaat van de moeder zegt dat de vrouw ontevreden is met haar vonnis van de rechter en in beroep zal gaan. "Het kind heeft het recht om te weten wie de biologische vader is''. 

Bron: HLN