Snap
  • Nieuws
  • ondernemer
  • #momlife
  • #work
  • fotograaf
  • #ontslagen

I'M BACK ON TRACK

Hi Mama’s (en papa’s),

het is al weer even geleden dat ik voor het laatst iets gedeeld heb op Mamaplaats. De laatste keer was een vakantie video en inmiddels zijn we al weer een vakantie verder en hiervan liggen de videobeelden nog te verstoffen op de plank. Ik heb helaas nog geen tijd gehad om deze te monteren omdat mijn leven nogal een rollercoaster is geweest de afgelopen weken.

Herinneren jullie nog mijn blog over de keuze die ik moest maken om misschien meer te gaan werken? Nou dat is nu in ieder geval niet meer aan de orde. De promotie die mij was toegezegd is veranderd in een ontslag op staande voet, zonder dat hier een reden voor was. Blijkbaar mocht ik de salarisadministratie geen e-mail sturen met de vraag waarom ik minder uitbetaald had gekregen dan dat in mijn nieuwe contract stond. Ook boterde het niet helemaal tussen de denkwijze van het management en die van mij. Dat kreeg ik jammer genoeg steeds meer door, maar ik probeerde toch vol te houden omdat ik hoop had dat dit op een dag wel zou veranderen.

Maar eigenlijk was mijn ontslag het beste wat mij kon overkomen! Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik daar niet helemaal op mijn plek zat. En doordat mijn contract net verlegd was moeten ze mij tot dat deze afloopt elke maand mijn volledige salaris betalen. Hierdoor kreeg ik eindelijk de kans om eens na te denken wat ik echt zou willen doen. En dat is een baan met vrijheid, creativiteit en waardering.

Vanaf dat ik 14 jaar oud was riep ik altijd al dat ik fotograaf wilde worden. Mijn foto’s werden in die tijd zelfs gebruikt op een website van een modellenbureau! Helaas werd mij toen ook vaak gezegd dat je hier in de toekomst geen geld meer mee zou kunnen verdienen. De opkomst van digitale camera’s en telefoons was toen namelijk erg groot. En als zelfs de fotograaf waar ik in die tijd stage liep, dit tegen je zegt moest het wel waar zijn. Waardoor mijn zoektocht naar wat ik later wilde worden opnieuw begon…

En nu meer dan 14 jaar later ben ik weer terug bij waar ik als verlegen 14 jarige meisje alleen maar van droomde. Het leven heeft mij in de tussen tijd veel geleerd waardoor ik zekerder ben van mijn zaak maar vooral ook van mezelf. Daarom heb ik mezelf afgelopen week ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ik heb er zin in! Energie voor 10 en een drive om het te gaan maken.

‘When life offers you something special;, you have to take it’.

- quote uit de nieuwe Netflix kerstfilm ‘Let it Snow’ (Sorry, dat soort films zijn echt mijn quilty pleasure) Maar dat maakt het niet minder waar!

Ben je ook benieuwd naar wat voor foto’s ik maak?

Volg dan @your_storyteller.nl op Instagram 

Tessa's avatar
4 jaar geleden

Succes met het volgen van je droombaan!

xxjeaninemoerkerk's avatar
4 jaar geleden

heel veel succes met je nieuwe bedrijfje!! 👍

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Lifebydominique?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.